RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O ieșeancă a stat acasă 3 luni cu hemoragie și dureri de burtă de frică să nu se infecteze cu Covid-19! Când a ajuns la spital, a aflat că are cancer în stadiu terminal

O ieșeancă în vârstă de 38 de ani a ajuns în stare gravă la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași după ce timp de 3 luni de zile a stat acasă cu hemoragie și dureri aproape insuportabile de burtă. Femeia a spus medicilor că de frică să nu se infecteze cu Covid-19 nu s-a prezentat la o unitate medicală. În urma efectuării testului Babeș-Papanicolau, medicii i-au pus diagnosticul de cancer de col uterin în stadiu terminal. Medicul Irina Cațighera spune că, lunar, în urma testului Babeș-Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin din, 300 de femei, 5 sunt depistate cu leziuni pre-canceroase. Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și sfătuiesc ieșencele să își facă testul Papanicolau o dată pe an. Testul este gratuit la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Din luna aprilie, o ieșeancă a început să aibă hemoragie și dureri de burtă. Văzând că simptomele devin din ce în ce mai pregnante, la începutul lunii iulie s-a prezentat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. În urma efectuării testului Babeș-Papanicolau, medicii au depistat că are cancer de col uterin în stadiu avansat.

„O pacientă în vârstă de 38 de ani dintr-un sat din județul Iași s-a prezentat la Maternitatea Cuza Vodă din Iași cu hemoragie și dureri abdominale intense. În urma investigațiilor medicale, s-a contatat că, din cauza hemoragiei, suferea de anemie severă. Totodată, în urma testului Papanicolau efectuat, pacienta a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în stadiu avansat”, spune dr. Irina Cațighera, medic la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Continuarea pe bzi.ro

  

Related posts

Valeriu Gheorghiță: Până la finalul lui august, populația din sate se va putea vaccina cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare

Redacția

Femeie din Sodomeni scoasă pe targă dintr-o râpă, după ce a căzut de la peste 20 de metri înălțime

Teona Gherasim

Se fac alegeri pentru Consiliul Etic al Spitalului Municipal

Ema Roman
Încarcă...