NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O gravidă în luna a şaptea a murit de Covid-19, după ce s-a tratat singură acasă. Patru copii au rămas orfani de mamă

breaking-331-de-morti-de-covid,-printre-care-un-bebelus-cu-probleme-si-doi-adolescenti-nevaccinati-/-14744-de-cazuri-noi-din-peste-70.000-de-teste-/-400-de-copii-internati

O femeie de 32 de ani, însărcinată în luna a şaptea, din Nucet, judeţul Bihor, a murit după ce s-a infectat cu Covid. Mămica nu era vaccinată şi s-a internat în spital în stare gravă, după ce timp de o săptămână s-a tratat singură acasă cu paracetamol.

După 11 zile de agonie, bihoreanca a pierdut lupta. Gravida a încetat din viaţă luni, la ora 13.15, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, unde fusese transferată cu o săptămână înainte din secţia ATI a Maternităţii.

S-a tratat singură acasă

“Pacienta, domiciliată în Nucet şi însărcinată în săptămâna 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în data de 24 septembrie, la ora 2.00 noaptea, cu simptome specifice de Covid. Din anamneza făcută în UPU a reieşit că timp de o săptămână se tratase acasă cu paracetamol. Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testată, rezultatul ieşind pozitiv, şi i s-a făcut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifică Covid“, a declarat pentru Bihoreanul dr. Lucia Dainadirector medical şi manager interimar al Spitalului Judeţean.

O comisie urmează să stabilească cazurile decesului matern. “La fel ca în toate cazurile de deces matern, şi acesta a fost raportat la Ministerul Sănătăţii şi se va întruni o comisie de analiză a cazului care va stabili cu exactitate cauza decesului şi corectitudinea conduitei terapeutice”, a mai precizat dr. Lucia Daina.

  

În urma morţii femeii, patru copii au rămas orfani de mamă. „Mi-a spus doctorul: «E însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc». I-am spus să o salveze că am patru copii”, a declarat soţul femeii, potrivit Digi 24.

Advertisements

Related posts

„Există risc de suprapunere” a două epidemii, de coronavirus și de gripă

Redacția

Teste negative PCR, obligatorii la nunţi şi botezuri?

Redacția

Primăria dorește ca Spitalul Municipal Pașcani să aibă un grad 3 de acreditare. Fondurile europene sunt soluția!

Răzvan Grecu
Încarcă...