RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

O firmă de transport s-a apucat de asfaltări! Contractul este pus la dispoziție de comuna Hălăucești

La începutul acestei săptămâni, Primăria comunei Hălăucești a demarat o licitație pentru modernizarea unor drumuri sătești. Prevederea bugetară este de 889.657 lei, fără TVA, aproape 200.000 euro. La procedură s-a prezentat societatea Freta Spireli SRL, ce are ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri”. Firma din Neamț este controlată de Florin Antoci. În asociere cu firma din Neamț apare și o societate din Iași, Conproiect Aky SRL, condusă de Mihaela Elena Achiței.

Ofertele au intrat în evaluare

Conform proiectului, este vizată o porțiune de drum de aproape 1,5 kilometri. Ofertele firmelor participante au intrat în evaluare.

„Luând în considerare starea de degradare a pietruirii existente, a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor, se apreciază că starea tehnică a drumurilor este proastă și nu asigură nivelul de serviciu pentru utilizatori. Cheltuielile pentru întreținerea periodică sunt oneroase, deoarece pietruirea este contaminată permanent cu pământul adus de pe drumurile laterale. Capacitatea portantă a pietruirii existente este foarte mică, neputând suporta sarcinile transmise de autovehicule, ceea ce duce la degradare continuă, cu precădere în perioada toamnă – primăvară. Se impune modernizarea acestor drumuri, pentru asigurarea viabilității lor și crearea condițiilor de circulație pentru utilizatori. Totodată, se vor îmbunătăți și condițiile referioare la protecția mediului”, se arată în caietul de sarcini.

BZI

  

Related posts

Toate magazinele Lidl vor fi închise duminică şi luni

Redacția

E.On, Engie, Enel şi alţi 69 de furnizori de energie, verificaţi de ANPC: 27 au fost amendaţi cu 450.000 de lei

Redacția

Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Avastar:„Noi pregătim forţă de muncă pentru afară. Anual îmi pleacă 100-130 de şoferi sau măcelari în străinătate, deşi le dau salariu de 1000 de euro brut/lună“

Redacția
Încarcă...