RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

O femeie din Târgu Frumos își caută de 10 ani neîncetat sora.  „Nici 10 la sută nu cred că a murit. În perioada aia, au fost mulți copii dispăruți peste noapte”

Ana-Maria Dentuș are 33 de ani, iar de aproape 10 ani își caută neîncetat sora, Giorgina-Claudia Stan, pe care nu a văzut-o niciodată. Cea din urmă ar fi murit în spital, când avea doar 3 luni, dar întreaga familie crede că, de fapt, copila trăiește, și a fost adoptată de o familie din străinătate.

Ana-Maria Dentuș se luptă să-și găsească sora născută prematur!

Giorgina-Claudia Stan, fiica lui Gheorghe și a Violetei Stan, s-a născut la 27 iulie 1990, prematur, având puțin sub un kilogram, motiv pentru care a rămas pentru o perioadă la Secția Clinică Recuperare Pediatrică a Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iaşi, pentru a luat în greutate. În acest timp, Giorgina-Claudia Stan era vizitată atât de părinţii săi, cât şi de bunica paternă. În septembrie 1990, bunica fetiţei a fost anunţată că aceasta poate fi externată, deoarece avea deja o greutate normală. Din diverse motive, femeia nu i-a anunțat imediat pe Gheorghe și Violeta Stan, iar după câteva săptămâni, când cei doi tineri au fost să-și ia copilul din spital, au aflat cu stupoare că era mort.

„Ea era sora cea mare. S-a născut pe 27 iulie 1990, în Târgu Frumos. A fost născută prematur și de aceea a fost transferată la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iași. Mama era minoră atunci, se căsătorise cu tata chiar cu câteva zile înainte să nască, de aceea cred că a și născut prematur, era și prima sarcină, ea era micuță. Copilul s-a născut la 7 luni, trebuia să se nască în septembrie. Mama a fost externată, iar fetița a fost transferată la Secția de Recuperare Pediatrică a spitalului.

Părinții au mai vizitat-o după ce a fost transferată, dar, locuind la Târgu Frumos, nu era ca acum, era greu cu transportul. Fetiţa era vizitată şi de bunica din partea tatălui, ultima dată când a fost să o vadă, era în spital o delegație şi nu a putut s-o vadă pe sora mea. Bunica se cunoștea cu o asistentă care știa toată povestea și i-a arătat copilul de la geam și i-a spus: «Din ce știu eu, ați putea să veniți să luați fata acasă, deoarece e trecută de greutatea normală și poate fi externată».

  

Asta i-a spus asistenta, nu un doctor. Oricum, de câte ori au mers în vizită, li s-a spus că fata nu are probleme de sănătate, doar că e mică și trebuie să ia în greutate. După câteva săptămâni, la finalul lunii septembrie sau începutul lui octombrie, părinții au fost să ia copilul din spital. Nu știu de ce și cum nu au mers chiar a doua zi să externeze fata. Când au ajuns, medicul le-a spus «Nu ați fost informați că fetița a fost transferată la spitalul mare», i-a trimis acolo.

Fusese transferată, deoarece avea greutatea normală și nu mai putea ocupa locul unei prematur. Când au ajuns la Spitalul «Sfânta Maria», un medic nervos le-a spus: «Nu știți, noi am trimis citație acasă să veniți să luați copilul, că e decedat»”, a declarat Ana-Maria Dentuș.

continuare pe bzi.ro

Related posts

Secţie de paliaţie cu zece paturi la Spitalul Târgu Frumos. Medicul a fost adus din Iaşi

Redacția

Târgu Frumos: Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Ioan” angajează registrator medical

Redacția

Se reia activitatea în bazarul și oborul din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...