RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O femeie din Sodomeni este terorizată de fostul soț. Bărbatul a fost amendat de mai multe ori de Poliție

O femeie din suburbia Sodomeni nu are liniște de când a divorțat de soțul ei. Acesta o agresează verbal și o amenință cu acte de violență. 

O patrulă de poliție a fost sesizată prin Apel Unic de Urgență 112 că la domiciliul femeii, fostul soț tulbură liniștea și ordinea publică. La locuința indicată s-a deplasat o patrulă de Poliție, unde l-au identificat pe Vasile Buciumanu, domiciliat în comuna Moțca. Din primele relatări, se pare că acesta mers în seara zilei de 29 ianuarie la locuința Adrianei C., fosta soție pentru a o amenința și a-i adresa cuvinte jignitoare.  

În data de 29 ianuarie 2015, Vasile Buciumanu domiciliat în comuna Moțca s-a deplasat la domiciliul unei persoane de sex feminin, pe strada Izvoarele Hăznășeni, unde a provocat scandal, adresând acesteia totodată cuvinte și expresii jignitoare, amenințări cu acte de violență, prin fapta sa tulburând ordinea și liniștea publică. A fost sancționat conform Legii 61/1991 pct. 1 cu o amendă contravențională în sumă de 300 lei”, ne-a declarat Vasile Avasiloaie, comandantul Poliției Locale Pașcani.

  

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Nu se știu motivele pentru care femeia a divorțat, cert este că o patrulă de Poliție a amendat deja de mai multe ori soțul “insistent”. De asemenea, vineri dimineața, femeia a depus o plângere la Poliția Municipiului Pașcani.

“În cursul zilei de vineri, la Poliția Municipiului Pașcani a fost depusă o plângere în acest sens. Discutăm de un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul a trei infracțiuni, respectiv violență în familie, distrugere și amenințare. Cercetătile sunt în curs urmând a se stabili exact despre ce este vorba și a se dispune măsurile legale care se impun”, ne-a declarat Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Prin ordin de protecție  se interzice contactul agresorului cu victima, atât prin posibilitatea evacuării agresorului din locuinţa comună, cât şi prin restricţiile privind apropierea de victima, de copii şi alte rude ale ei, de locuinţa şi locul de muncă al acesteia. Pentru rapiditate şi eficientă, ordinul de protecţie este executoriu şi poate acoperi o perioada de 6 luni de zile.

Cererea poate fi depusă de victimă, dar şi de procuror, de terţe persoane sau instituţii cu atribuţii de protecţie socială, iar poliţia are obligaţia să monitorizeze şi să ia măsuri în caz de nerespectare a ordinului.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tânăr arestat după ce a bruscat o bătrâna şi i-a furat geanta

Redacția

Final de anchetă în cazul tânărului înjunghiat lângă Catedrală. Autorul va fi cercetat pentru tentativă de omor calificat

Răzvan Grecu

Pășcănean încătușat după ce a vrut să urce pe scenă lângă Alexandra Ungureanu. Șeful Poliției Locale agresat

Marius Parteni
Încarcă...