NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O femeie din județ care făcea dializă de 4 ani a primit un rinichi de la Oradea

În  Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ a fost realizat un nou transplant de rinichi în urma unei prelevări de organe care a avut loc la Oradea. Rinichiul a ajuns la o femeie în vârstă de 58 de ani din judeţul Iaşi care făcea şedinţe de dializă din anul 2016, având nevoie încă de atunci de transplant. 

Doar unul dintre rinichi a ajuns la Iaşi, celălalt fiind transplantat la Bucureşti. „La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor.

Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţilor sanitare implicate pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant“, au precizat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant. În perioada pandemiei, activitatea de transplant de la Spitalul Clinic „Parhon“ a continuat să se desfăşoare, de la începutul acestui an aici fiind realizate 19 astfel de intervenţii.

Ziaruldeiasi.ro

  

Advertisements

Related posts

Arafat: COVID-19 se va asocia cu gripa sezonieră şi vom avea o perioadă dificilă

Redacția

Avalanșă de pacienți la Serviciul de Ambulanță

Răzvan Grecu

12 pacienți cu coronavirus internați la Spitalul CF Pașcani. De luni, unitatea medicală va avea medic infecționist

Oana Cordoneanu
Încarcă...