NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O femeie a fost ucisă în bătaie de soț. Localnicii spun că a îndurat ani întregi de calvar

Peste 20 de ani de violenţe şi umilinţe primite din partea omului cu care a ales să-şi petreacă traiul. Chiar şi în ultimele clipe de viaţă a refuzat ajutorul ambulanţei şi al poliţiei. Este povestea tristă a unei femei de 52 de ani din Galaţi, ucisă în bătaie de concubinul ei. Informaţii cu un puternic impact emoţional.

Cei doi locuiau împreună de 20 de ani. Tot de atâta timp femeia era agresată de concubinul său. Într-o seară, în urma unui episod asemănător, femeia a chemat ambulanţa.

Mihai Polinschi, director medical SAJ Galați: Era într-o stare deplorabilă, fusese bătută, agresată de concubin. La toate insistenţele noastre pentru pacientă să fie transportată la spital, ea a refuzat, a semnat şi a refuzat să meargă la spital.

Ambulanţierii au chemat atunci şi poliţiştii. Însă s-au lovit de aceaşi problemă, femeia a refuzat să-l reclame pe individ.

Reporter: O bătea frecvent?

Localnic:Frecvent, foarte des.

Reporter: Făceau scandal aici în faţa blocului, i-aţi mai văzut aşa, certându-se?

Localnic:Nu în faţa blocului, în casă.

Localnic: Cu ani în urmă i-a dat şi foc la haine aici în faţa blocului. De câte ori a plecat, nu ştiu cu ce curaj s-a mai întors înapoi.

O relaţie toxică care se agrava şi mai rău în momentul în care bărbatul cosuma alcool. Individul o agresa chiar şi pe mama sa, care în cele din urmă a ales să fugă în străinătate. A doua zi de la primul apel, probabil după încă o rundă de bătaie, bărbatul a sunat la 112 spunând că soţia sa nu se simte bine. Echipajul a găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator, iar după aproximativ 40 de minute de resuscitare a fost declarat decesul.

Carmen Pascale, administrator asociație: Îi spuneam mereu să plece, să fugă de aici că nu se poate. Îi era foarte frică şi de asta nu a făcut nimic. A costat-o viaţa, din păcate.

Liliana Istrate, procuror Parchet Tribunal Galați: Inculpatul a aplicat concubinei sale multiple lovituri cu pumnii şi picioarele inclusiv în zone vitale ale corpului cauzându-i acesteia traumatisme grave care au condus la decesul victimei.

Individul a fost arestat pentru 30 de zile, dar din păcate mult prea târziu. Femeia poate ar fi trăit şi astăzi dacă ar fi acceptat internarea şi l-ar fi reclamat din timp pe bărbat la poliţie.

observator

loading...
Advertisements

Related posts

Padurile din Pascani sunt amenintate de hoti

Redacția

Accident rutier pe E 85, în intersecția cu drumul spre Mircești

Redacția

Fost primar al comunei Stolniceni Prăjescu turnător la Securitate

Redacția
Încarcă...