RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

O farmacistă din Iași a renunțat la job pentru a-și deschide o afacere cu produse pentru bebeluși

Catrinel Popa, o tânără din Iași, a decis să renunțe la jobul de farmacistă și a înființat o afacere în domeniul produselor destinate bebelușilor. Tânăra consiliază, la domiciliu, femeile care vor să devină mame sau sunt deja mame. Primii bani pe care i-a investit, i-a luat din credite bancare

Povestea tinerei antreprenoare Catrinel Popa, în vârstă de 32 de ani, începe în urmă cu patru ani, când a luat o decizie care i-a schimbat complet viața. Se angajase după ce terminase facultatea, ca farmacistă și, pentru că interacționa cu mămicile pe care le consilia cu privire la produsele pe care voiau să le cumpere, și-a dat seama că există cerere pe piață pentru acestea. A decis să renunțe la jobul de farmacistă și a înființat o afacere într-un domeniu care prinde tot mai mult teren în România și în Iași. Vinde produse destinate bebelușilor, dar consiliază, la domiciliu, femeile care vor să devină mame sau sunt deja mame.

Produsele pentru bebeluși, la mare căutare

În luna iunie 2016, au apărut primele produse pe site-ul cu produsele destinate copiilor și mamelor. Tânăra antreprenoare povestește că se implica încă din perioada în care era farmacistă în consilierea mamelor.

„La vremea respectivă lucram într-o farmacie. Ajutam mamele să cumpere produse pentru copii, am creat și un grup pentru mame și am văzut că există o cerere mare pentru produsele acestea. De aceea am decis să renunț la job și să creez site-ul ergonomice.ro. La început ne-am promovat prin recomandări. Clienții care deja cumpăraseră mă recomandau unor clienți noi. Când am pornit la drum, am făcut trei credite bancare, iar banii i-am folosit pentru spațiu și marfă. Nu am mai avut bani și pentru promovare”, povestește tânăra antreprenoare.

  

Tânăra farmacistă oferă și cursuri pentru îngrijirea bebelușilor

Aceasta susține că de la produsele pentru îngrijirea copiilor și sistemele ergonomice de purtat copiii a devenit specialist cu acte în regulă în consilierea mamelor.

„Am făcut cursuri specializate pentru a ajuta mamele cu informații referitoare la alăptare, dar colaborez cu specialiști, cu psihoterapeuți și medici obstreticieni. Sunt cazuri când nu e necesară deplasarea la domiciliul clientului, de exemplu dacă bebelușul are colici sau sunt probleme la sân, probleme cu alăptarea. Acum se comandă foarte mult produsele online. Pe partea de alăptare, consultațiile la domiciliu, am avut mai puține cereri în perioada aceasta”, spune Catrinel Popa.

Produse de cea mai bună calitate pentru bebeluși

Aceasta spune că cea mai mare cerere este pentru sistemele ergonomice.

În principiu, sistemul de purtat copiii, sistemele ergonomice, s-au vândut cel mai bine. Cea mai mare pondere a acestor sisteme provine din Germania, dar sunt specialiști care spun că a apărut sistemul ergonomic pentru prima dată în Africa. Acolo, femeile erau nevoite să țină bebelușii aproape, pentru a-i alăpta, în timp ce munceau. Tot specialiștii au demonstrat că există o anumită poziție pentru piciorușe, cum să stea corect, să nu facă displazie de șold, în aceste sisteme. Produsele le aduc din Germania, din Anglia, dar și furnizori americani și din România. Sunt câteva firme care au produse foarte bune și care corespund unui anumit standard”, explică antreprenoarea.

Afacerea cu produse pentru bebeluși, în dezvoltare

Catrinel Popa explică faptul că sistemele ergonomice sunt pe anumite categorii de vârstă.

„Media ar fi undeva la un an, doi ani maxim. Sunt însă sisteme speciale care pot fi purtate până împlinește copilul 4 ani. De obicei, părinții optează pentru ele dacă pleacă în drumeții, copiii obosesc și vor să-i poarte într-un sistem ergonomic”, mai spune ieșeanca. Sistemele ergonomice costă între 200 și 600 de lei, iar consultația la domiciliul clientului, 100 de lei pe oră. Antreprenoarea se gândește să își dezvolte afacerea cu ajutorul fondurilor de la stat. „Fiind singură cu această afacere, mi-a fost destul de greu să mă implic într-un program, pentru că necesită o anumită responsabilitate, dar în viitorul apropiat mă gândesc să aplic un proiect”, mai spune Catrinel Popa.

BZI

Related posts

Petre Daea la Iași: vom organiza spații de comercializare a produselor tradiționale

Redacția

Românii au cumpărat cu 26,9% mai multe mașini noi în primele cinci luni din 2023

Redacția

ANRE a prelungit termenul pentru încheierea contractelor de electricitate

Redacția
Încarcă...