NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

O cometă descoperită recent poate fi văzută cu ochiul liber pe cerul nopții

O cometă descoperită în martie 2020 poate fi văzută din România în luna iulie. Se va afla la distanţa minimă faţă de Pământ, 103 milioane de kilometri, pe 23 iulie.

Cometa a fost observată prima dată de către telescopul spaţial NEOWISE, în 27 martie 2020. Cometa se află în constelaţia Puppis şi avea magnitudinea 17. La începutul lunii iunie cometa ajunsese la magnitudinea 7, iar la finalul lunii avea deja magnitudinea 3, când a întrat în câmpul LASCO C3 al telescopului solar SOHO.

Cometa a trecut la periheliu pe 3 iulie 2020 la distanţa de 43 milioane de km şi a început să fie observată din 4 iulie, pe cerul dimineţii, ajungând foarte strălucitoare. Cometa poate fi obervată cel mai bine dimineaţa sau seara. E nevoie de orizont cât mai coborât în zona nordică şi nord-estică. Este vizibilă şi cu ochiul liber, dar se recomandă utilizarea unui binoclu.

În această perioadă Luna va fi uneori pe cer în acelaşi timp cu cometa. Perioada optimă de observare a cometei fără ca Luna să deranjeze prea tare este 15-25 iulie.

  

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

ZIUA COMUNEI LESPEZI – SĂRBĂTOAREA DE SFÂNTUL ILIE (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Oameni ai locului (14 Iulie 2016): FESTIVALUL FERICIRII! TREI VOLUNTARI DIN FRANȚA VORBESC DESPRE RROMI

Redacția

Întâlnire cu fiii satului la Miroslovești

Oana Cordoneanu
Încarcă...