NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

O bombă de 100 de kilograme din Al Doilea Război Mondial, descoperită în județul Iași. Proiectilul de aviație a rămas din bătălia de la Târgu Frumos, din 1944

Geniștii ISU au descoperit un proiectil de aviație de 100 de kilograme rămas în urma bătăliei de la Târgu Frumos, din 1944, din perioada Celui de-Al Doilea Război Mondial. Bomba a fost descoperită pe o stradă din oraș în urma unor lucrări efectuate în zonă. Geniștii Inspectoratului au ridicat proiectilul pentru a-l detona în condiții de siguranță

Descoperire importantă, într-o zonă din orașul Târgu Frumos, din județul Iași! Recent, geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au ridicat un proiectil de aviație provenit din perioada Celui de-Al Doilea Război Mondial, bombă rămasă în urma bătăliei de la Târgu Frumos, din anul 1944. Proiectilul a fost descoperit pe strada Buznei, în urma unor lucrări efectuate în zona respectivă.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare în orașul Târgu Frumos, pe strada Buznei. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aviație explozivă, de aproximativ 100 de kilograme, care a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Istoric sângeros în Al Doilea Război Mondial
Bătălia de la Târgu Frumos din 1944 a lăsat urme adânci în perioada Celui de-Al Doilea Război Mondial. Bătălia de la Târgu Frumos a fost una dintre cele mai sângeroase conflicte militare ce au avut loc pe teritoriul Iașului în cursul secolului trecut. Prima bătălie de la Târgu Frumos, din aprilie 1944, a fost, de fapt, o serie de încleștări de-a lungul mai multor zile, în timpul cărora forțele blindate ale Corpului de Blindate German LVI (Panzerkorps), în principal Diviziile Grossdeutschland (Germania Mare) și a 24a Panzer, au angajat al 16-lea Corp de Tancuri al Armatei Roșii, care ataca dinspre nord.

continuare pe bzi.ro

  
Advertisements

Related posts

Autorii ”Monografiei orașului Târgu Frumos” premiați de Academia Română

Redacția

Târgu Frumos: Se caută medic pentru asistență medicală în școli

Marius Parteni

Incendiu la o casă din Târgu Frumos. O persoană a fost transportată de urgență la spital

Redacția
Încarcă...