RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

O BOALĂ contagioasă se răspândește în Japonia. Rata mortalității ajunge la 30%!

Medicii din Japonia se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de cazuri de boală produsă de un stafilococ, cu simptome similare cu cele ale răcelii.

Deși pot să aibă simptome diferite, partea proastă este că această boală bacteriană are o mortalitate foarte mare, de 30%.

Numărul de cazuri crește alarmant. Astfel, dacă în 2023 au fost înregistrate 941 de astfel de cazuri, doar în primele două luni ale lui 2024 au fost înregistrate aproape 400.

Boala este provocată de streptococul A, care provoacă în general febră, dureri în gât, iar într-un număr mare de cazuri poate duce la deces.

  

Persoanele cele mai vulnerabile la o formă severă sunt adulții sub 50 de ani, în rândul cărora s-au înregistrat mai multe decese, notează realitatea.net.

Potrivit autorităților japoneze, dintre cele 65 de persoane sub 50 de ani care s-au infectat între iulie și decembrie 2023, o treime și-au pierdut viața.

Se pare că persoanele care au peste 50 de ani ar trece mai ușor prin această boală.

Autoritățile nipone spun că o treime au murit dintre cele 65 de persoane sub 50 de ani care s-au infectat între iulie și decembrie 2023.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Trump le cere din nou țărilor EUROPENE să contribuie ”corect” la bugetul NATO și consideră avertismentul privind apărarea ”formă de negociere”

Redacția

Statele din Schengen care au reintrodus CONTROALE temporare la frontieră / Posibile explicații pentru luarea acestor măsuri

Redacția

Studiu: Nucleul Pământului, misterioasa minge de fier din interiorul planetei, s-a oprit, apoi a început să se rotească invers

Redacția
Încarcă...