RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O biserică ieşeană are propriul echipaj de prim-ajutor. Va fi adus şi un defibrilator

O biserică din Iaşi şi-a trimis 11 ajutoare, majoritatea tineri care cântă în corul parohiei, să ia partea la cursuri de prim-ajutor, pentru a putea interveni în cazul în care cuiva i se face rău în timpul slujbei.



Preotul Bisericii „Sfântul Nectarie”, Petrică Lehaci, este cel care a avut ideea de a-i trimite pe tineri să înveţe cum ar putea să intervină în cazul unor accidente ce pot apărea în biserică. Cursurile, care s-au întins pe parcursul a trei zile, au fost organizate de Serviciulor Voluntar de Ambulanţă – Asociaţia Ambulanţa. Life, iar la finalul acestora fiecare participant a susţinut un examen de verificare a cunoştinţelor. Toţi cei 11 tineri au trecut testul cu succes. „Cred că este benefic să ştim cum să ajutăm un om căruia i se face rău, până ajung echipajele medicale. Astfel de cursuri sunt foarte folositoare şi cred că ar fi bine dacă în fiecare instituţie ar exista oameni care să ştie să facă asta. De asemenea, tinerii au fost foarte deschişi să participe la cursuri şi se gândesc chiar să îşi facă un grup de WhatsApp, unde să se anunţe în caz că văd o situaţie prin oraş şi ar putea ajuta”, a precizat preotul Petrică Lehaci. Biserica va avea în dotare şi un defibrilator semi-automat şi o trusă de prim-ajutor dotată corespunzător pentru a putea interveni în situaţii critice, acestea urmând să sosească în zilele ce urmează şi să fie achitate din cotizaţie.

  


sursa www.adevarul.ro

Related posts

La un pas să rămână fără degetele de la o mână în urma unui accident casnic

Răzvan Grecu

Trei persoane, luate cu izoleta din centrul de carantină din Iași

Redacția

Un nou record al ultimelor luni de infectări cu coronavirus. Crește numărul deceselor și al pacienților internați în stare gravă

Redacția
Încarcă...