NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

O asociație din Pașcani solicită fonduri pentru tipărirea unei monografii a sportului pășcănean

100 de ani de activitate sportivă la Pașcani sunt marcați prin elaborarea unei monografii, intitulată ”Sportivii de pe Siret”. Lucrarea cuprinde peste 150 de pagini, din care peste jumătate sunt imagini cu campioni, medalii, cupe și alte distincții, majoritatea color.

”Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei echipe de fotbal, care este și prima din Moldova, și în același timp se împlinesc și 50 de ani de la abordarea rugbyului în orașul nostru. Tot anul acesta, primul campion pășcănean la atletism (1952,1954, 1955 -400 m plat), Aurel Ursu Palade, împlinește 90 de ani. În ultmii ani ai mileniului doi și în primii din acest mileniu, în urbea noastră, pe lângă celebri fotbaliști și rugbyști, s-au afirmat pe plan mondial câteva canotoare, și practicanți ai artelor marțiale, dar și mulți copii și adolescenți la atletism și șah”, a susținut Vasile Avramiuc, președinte Asociația Pensionarilor  Făclia, într-o adresă înaintată Primăriei Pașcani.

Vasile Avramiuc cere sprijinul pentru tipărirea acestei lucrări, într-un tiraj simbolic de 100 de exemplare, costul fiind de 50 de lei pe bucată. Monografia urmează să fie lansată în prezența unora dintre dintre campioni, din țară și din străinătate.

Advertisements

Related posts

Evenimente culturale pentru a marca 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu la Casa de Cultură

Răzvan Grecu

„Conştiinţa este glasul lui Dumnezeu în inima noastră” – Arhimandritul Cleopa Ilie

Redacția

Imagini SENZAȚIONALE, de la marginea Iașului! Un grup de ARHEOLOGI a surprins TOTUL cu o dronă

Redacția
Încarcă...