RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

O afacere unică în România, cu mâncare pe bază de păstrăv, s-a deschis la Palas

Un concept nou pentru gurmanzi şi nu numai a luat naştere la Putna, Suceava şi a ajuns în farfuriile ieşeniilor zilele acestea. Florin Irimescu a pornit de la o afacere de familie, cu produse tradiţionale din peşte de munte iar acum s-a extins şi la Iaşi, pe un alt segment. 

 

Cea mai nouă insulă cu mâncare din Palas îi aparţine, fiind vorba de Fishnet, născut din brandul Valeputna din Suceava, a companiei Quality Natural. Ce este deosebit sunt produsele care au la bază peşte proaspăt din zona Putnei, mai exact păstrav din munţii Călimani. Mai mult de atât, păstrăvăria de unde se aprovizioneaza firma sa are singurul certificat eco care există la ora actuală în ţară. Bandul Valeputna are deschis un magazin şi în Băneasa, Bucureşti, şi a obţinut patru stele, trei de aur şi una de argint la concursurile internaţionale de profil. Fishnet se doreşte a fi o firmă de sine stătătoare, cu produse de tip comercial, însă naturale.

  

 

„Am început efectiv de la Streed Food, am fost doriţi acolo. Noi suntem procesatori de păstrăv, cu singurul certificat bio din ţară. Valeputna a prins cel mai bine în Iaşi, de aceea am venit aici şi cu Fishnet. După ce stabilizăm această locaţie cu siguranţă vom mai deschide şi altele, deoarece este o mâncare sănătoasă, prezentantă într-o formă comercială, fără conservanţi. Cred că e pe gustul familiar al oamenilor”, a declarat Florin Irimescu, anteprenor. De la locaţia din Palas, ieşenii pot alege între un burger cu păstrav afumat, un taco şi fish&chips. Acestea din urmă sunt de fapt peşte şi cartofi.

„Nu e ca fish and cips-ul britanic. Nu putem vorbi de calitate la varianta britanică, deoarece a ajuns să conţină diferite feluri de peşte mărunţit. Varianta noastră pleacă de la o reţetă locală, în crustă de pesmet cu sos de usturoi. Cartoful nostru e un cartof natural, produs pe ogor de ţărani, de aceea nu are culoarea celor de la fast food”, a mai adaugat Florin Irimescu. Preţurile sunt cuprinse între 10 şi 27 de lei, în funcţie de sortimentul dorit. Cei care nu mănâncă carne, pot alege un meniu vegetal cu fasole, dovlecel, spanac, avocado, etc. 

Sursa

Related posts

Ep. 7: Bogdan Pantazi, fiul primarului Dumitru Pantazi, a beneficiat de ștergerea abuzivă a datoriilor la bugetul local generate de un contract de concesiune! Fostul viceprimar Ioan Ioniță pionul actualului primar! (DOC)

Răzvan Grecu

Încă un proiect cu fonduri europene s-a dovedit a fi o mare păcăleală. În ultimii ani, tot mai multe societăți au prejudiciat statul cu sume uriașe

Redacția

Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor: Depinde de starea economiei

Redacția
Încarcă...