NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

O adevărată explozie de frumusețe și naturalețe. Imagini superbe, din Grădina Botanică Iași

În aceste zile, de veritabilă primăvară, la Iași există unul dintre cele mai frumoase colțuri de natură din România! Pe fondul gravei pandemii de COVID-19, munca echipei de profesioniști de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a continuat. În imaginile oferite și prezentate în exclusivitate de Cotidianul BUNå ZIUA IAȘI – BZI, de către prof. univ. dr. Cătălin Tănase (directorul Grădinii – n.r.), pot fi observate și admirate toate minunățiile care au înflorit aici. Este o adevărată explozie de frumusețe și naturalețe. Cu siguranță, după trecerea pandemiei, publicul va alege să se relaxeze și să petreacă clipe minunate în locul care, anual, strânge peste 300 de mii de vizitatori

„Imaginile, realizate la finalul săptămânii trecute, surprind toate colecțiile de plante din Grădina Botanică. De semnalat că, pentru prima dată în Grădină, a înflorit și soiul de lalea «Doamna Maria Brâncoveanu», pe care l-am primit de la Asociația Femeilor Ortodoxe Române «Doamna Maria Brâncoveanu» a parohiei «Sfântul Grigorie Teologul» din Schiedam/ Rotterdam. Este primul soi de lalea creat vreodată în Olanda care cinstește memoria unei personalități din spațiul românesc”, a precizat universitarul Tănase.

El a mai arătat că, în acest interval, sunt plantați 50 de mii de bulbi, 240 de soiuri de lalele, respectiv 20 de specii. La acestea se adaugă 97 specii de narcise și 12 specii de zambile.

BZI

  
Advertisements

Related posts

Cuvântul Părintelui Mitropolit Teofan

Redacția

Accident rutier în Copou. Un taximetrist a intrat în coliziune cu un tramvai

Redacția

Se strâng donații pentru animalele din adăposturile din Iași. De ce ar fi nevoie

Redacția
Încarcă...