NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nunțile ar putea fi permise după 15 iunie. Cuplurile, în incertitudine

Nunţile şi evenimentele de familie ar putea fi permise de la 15 iunie, asta în condiţiile în care starea de alertă nu va fi prelungită. În caz contrar, astfel de evenimente ar putea să aibă loc în a treia etapă de relaxare, adică din luna iulie. Managerii de localuri şi organizatorii de evenimente spun că această perioadă i-a afectat în proporţie de 100%. Nu au avut deloc încasări şi 99% dintre evenimente au fost reprogramate.

Probleme cu rambursarea avansului

Florin Marin, manager – Eu am o situaţie cu o pereche de miri care, pentru că nu au reuşit să sincronizeze şi să-şi găsească data pe care o visau, renunţă şi solicită avansul înapoi. Este o altă mare problemă pentru toată industria, pentru că nu avem posibilitatea să le rambursăm avansul.

Asta deşi returnarea avansului este obligatorie prin lege. În astfel de cazuri, situaţia poate fi tranşată în instanţă.

Organizatorii încă aşteaptă răspunsuri clare privind calendarul nunţilor. Oricum, ziua cea mare nu va mai arăta la fel ca înainte de pandemie.

  

Alin Caraman, manager – Se speră că după 1 sau 15 iulie să se demareze și nunțile. Evident că vor fi încurajate nunțile în aer liber, în pădure sau pe malul marii, sau pe marginea unui lac. Nu se așteaptă o limitare a numărului de nunți ci o corelare a numărului de invitați și suprafaţa spațiului de desfăşurare a evenimentului. Propunerea e undeva la 4-5 mp pentru invitat.

Bogdan Petrilă, manager – Ne propunem o perioadă de revenire, de supravieţuire. Nu ne interesează să facem profit în perioada aceasta. Important e să depăşim perioada şi să ajungem să facem nişte evenimente anul acesta. Altfel supravieţuirea poate fi dificilă până la anul.

Pierderile sunt uriaşe. Unii organizatorii de evenimente au schimbat deja preţurile.

Toţi cei care vor să-şi programeze nunta până la finalul acestui an trebuie să ştie că pot beneficia de o reducere de 20%. Anul viitor în schimb, pentru că cererea este mult mai mare, preţurile ar putea să crească şi cu 30%.

Carmen Ioniţă, organizator de evenimente – Eu de exemplu, la organizare de evenimente anul acesta tot ce ţine de consultanţă o am gratuită pentru toţi mirii care vor să-şi facă anul acesta evenimentul.

Deşi starea de urgenţă permitea organizarea nunţilor cu doar 8 persoane, iar starea de alertă – cu un număr maxim de 16 invitaţi, niciun astfel de eveniment nu a avut loc în ultimele două luni.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Dosarul „Perla Neagră” stagnează din cauza protestului magistraților

Răzvan Grecu

Proprietari de imobile sancționați cu câte 1500 lei pentru refuzul de a încheia contracte de salubritate

Marius Parteni

Ședință la școala ”Iordache Cantacuzino”. Se va discuta pe subiectul legat de transportul elevilor, chiar dacă există o singură solicitare!

Marius Parteni
Încarcă...