NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nu scăpăm de tot de declarația pe proprie răspundere. Când o vom folosi

In contextul in care Romania va trece din 15 mai de la starea de urgenta la starea de alerta se va schimba si declaratia pe propria raspundere. Astfel, nu vom mai avea nevoie de o astfel de declaratie pentru deplasarea in localitate, insa ea va fi necesara daca dorim sa iesim din oras.

Din declaratie vor fi scoase rubricile referitoare la iesirea din casa pentru cumparaturi, plimbarea animalelor de companie etc. Decizia finala privind declaratia nu este inca luata si documentul va fi publicat cand se vor stabili detaliile in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Dupa anuntul privind relaxarea masurilor, una dintre curiozitatile romanilor a fost legata de deplasarile la munte pentru relaxare, iar ministrul de Interne, Marcel Vela, sustine ca acestea vor fi permise. Pentru acest lucru in declaratia pe propria raspundere va fi precizat intervalul de timp alocat si destinatia aleasa.

“Da, poate. Va scrie in declaratia pe propria raspundere ca se duce in Sinaia, sa faca un traseu montan, in perioada de… pana in perioada de… si se duce. Deci la plecare in afara orasului se va completa o declaratie, probabil, nu o dau ca si certa, pentru ca va decide Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, dar, pentru a tine sub control posibilele infectii, contaminari cu acest virus pacatos, intre orase trebuie sa fie o rigurozitate sau o coordonare, sa nu zic un control in sensul strict al cuvantului. Oamenii trebuie sa stie ca miscarea lor trebuie sa fie in folosul lor, dar daca se depasesc unele limite, unele reguli, ei pot sa-si riste sanatatea”, a transmis Marcel Vela.

El a mai spus ca: “Vor fi permise drumetiile, sporturile individuale, mersul cu bicicleta, pescuitul. Oamenii o sa poata avea activitati, sa se bucure de natura, sa se bucure de primavara, de vara, dar in acelasi timp, trebuie sa respecte masurile de izolare, de distantare sociala, de igiena personala, pentru ca acest virus nu ia vacanta in 15 mai”.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Un autoturism în care se afla o femeie însărcinată a rămas blocat în apă în urma unei ploi torenţiale

Redacția

Donator de plasmă nevoit să scoată bani din buzunar, pentru a putea salva pacienți cu COVID-19

Redacția

Mircea Badea (Antena 3), vizat de un dosar penal de ‘instigare publică’: Poliţia a cerut predarea unor înregistrări

Redacția
Încarcă...