NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Ȋntâlniri de informare a fermierilor din comunele Valea Seacӑ şi Ruginoasa

Ca ȋn fiecare ȋnceput de an agricol, Camera Agricolă  Judeţeană Iaşi va desfӑşura activitӑți de informare a fermierilor, ȋn comunele județului Iaşi. 

Aceste acțiuni au debutat ieri 17 februarie 2016 şi ȋn localitӑțile din jurul municipiului Paşcani, respectiv ȋn comunele Valea Seacӑ  şi Ruginoasa, urmând ca ȋn perioada imediat urmӑtoare astfel de acțiuni de informare sӑ se realizeze şi ȋn celelalte localitӑți. 

Deşi numӑrul fermierilor prezenți la cele douӑ ȋntâlniri , nu a fost foarte mare (o medie de 15 persoane pe ȋntâlnire ), consilierii Camerei Agricole au trebuit sӑ facӑ fațӑ unei avalanşe de ȋntrebӑri legate de: finanțӑrile PNDR 2014-2020, Atestate de producӑtori, Cursuri de calificare organizate de Camera Agricolӑ  Județeanӑ Iaşi, posibile viitore Ajutoare de minimis pentru fermieri, precum si alte informații legate de calculul impozitului pe venitul agricol.

  

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

 

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 

Au mai fost fost discutate aspecte legate de asocierea producӑtorilor agricoli ȋn cooperative agricole, pentru o mai bunӑ valorificare a produselor obținute şi accesarea de finanțӑri . In perioada urmӑtoare astfel de acțiuni se doresc a mai fi organizate in localitatile : Moțca (19.februarie 2016, ora 14.00 la sediul primӑriei), Cristesti, Miroslovesti, Ciohorӑni, Stolniceni-Prӑjescu, Mogoşeşti Siret precum şi ȋn oricare alte localitӑți din județ, unde fermierii şi autoritӑțile locale vor dori sӑ se implice ȋn organizarea de astfel de ȋntâlniri de informare.

 

  Un alt eveniment important, organizat de Camera Agricolӑ Județeanӑ Iaşi, va fi cel intitulat Mijloace şi metode de dezvoltare a fermelor mici şi mijlocii, organizat ȋn parteneriat cu primӑria oraşului Hârlӑu, ȋn data de 3 martie 2016 şi care reprezintӑ o continuare a activitӑților derulate sub aceeaşi denumire , la ȋnceputul lunii februarie ȋn Paşcani. la Clubul Copiilor. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Admiterea la studii preuniversitare (clasa a IX-a, casa a X-a și învățământ profesional) în România pentru candidații din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria și diaspora, anul școlar 2020 – 2021

Redacția

Mobilitate în Olanda a profesorilor de la Miron Costin, în cadrul proiectului Erasmus + KA 1 – Stop Bullying. Make a difference

Redacția

Deputat Alexandru Muraru: „Cetățenii Republicii Moldova și autoritățile trebuie să știe că în România, AUR este o grupare de factură neofascistă, cu un discurs instigator la ură. Încercarea de a accede în Parlamentul Republicii Moldova este o tentativă de a vulnerabiliza și altera și mai mult mediul politic de peste Prut, ceea ce ar servi interesului unor forțe din Est” (P)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site