RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Noul talon de pensii, în urma recalculării 2024: Ce trebuie să faci dacă poştaşul nu te găseşte acasă

Decizia de recalculare a pensiei va fi transmisă într-un plic, prin intermediul Poștei Române, către fiecare pensionar. Astfel, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că procesul de recalculare ar trebui să se poată termina până în septembrie. Acesta a explicat și ce trebuie să faci dacă poştaşul nu te găseşte acasă.

Ce trebuie să faci dacă poştaşul nu te găseşte acasă

Președintele Casei Naționale de Pensii (CNPP), Daniel Baciu, a anunţat că pensionarii urmează să primească acasă plicurile cu decizia de recalculare a pensiei. Acesta a precizat că plicurile vor fi trimise cu Poșta Română, aproximativ 5 milioane de pensionari urmând să le primească la domiciliu. Oficialul a explicat și ce trebuie să facă pensionarii dacă nu sunt acasă când vine poștașul

Decizia de recalculare a pensiei va fi trimisă în plic, prin Poșta Română, fiecărui pensionar, pentru ca procesul de recalculare să se poată finaliza până în luna septembrie.

„Mai avem un pas până la trimiterea deciziilor”, a mai menționat Daniel Baciu, referindu-se la un act normativ care să stabilească această procedură.

  

După ce guvernul va emite actul normativ, plicurile vor fi tipărite și expediate prin Poșta Română, cu confirmare de primire, a precizat Daniel Baciu, precizând că este vorba despre aproximativ cinci milioane de plicuri.

Pensionarii trebuie să fie acasă când vine poștașul, a mai spus președintele CNPP, pentru a primi decizia. Daniel Baciu a menționat că, în cazul în care un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat, iar apoi, dacă pensionarul tot nu merge să-l ridice, va putea fi preluat de la sediul casei județene de pensii.

Președintele CNPP a a prezentat și documentul care va fi primit de oameni, iar deciziile de recalculare ar trebui să ajungă în cel mai scurt timp la pensionari, mai ales având în vedere că luna septembrie vine cu bani în plus pentru 70% dintre pensionari.

continuare AICI

Related posts

Libertate prin iubire – Tabără de vară organizată în Parohia Humosu (Galerie Foto)

Ema Roman

Românii ce nu s-au înregistrat la timp pentru statutul de ședere în Anglia vor fi deportați

Redacția

Probleme sesizate la audiențe: Câțiva localnici care au case în apropierea Barajului Lunca reclamă calitatea apei din fântâni

Răzvan Grecu
Încarcă...