RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieIași

Noul stadion din Iași va fi construit lângă Era Park, în apropierea IKEA

„Dintr-o analiză foarte complexă și din perspectiva protecției pentru situații de urgență, am găsit amplasamentul pentru viitorul stadion, pe șesul Bahluiului în proximitatea Centurii și legăturii de Autostrada. Practic, degrevăm zona Moara de Vânt pentru că, din calculele noastre privind riscurile, stadion, sala polivalenta și spital, în condițiile de seism, incendiu la una din cele 3 sau alte condiții de risc, o prăbușire de avion, fiind și aeroportul, ar fi dus la un blocaj”, a spus Primaul Mun. Iași, Mihai Chirica, într-o emisiune la IasiTVLife.

Capacitatea arenei va fi mai mică din cauză că banii vor proveni din fondurile proprii. Un împrumut va fi accesat după ce își vor da acordul consilierii locali.

„Stadionul va avea vreo 20.000 locuri dar care reprezintă un inel, fara circulație exterioară are diametrul de 371 de metri. Este frumos ca aspect. În ședința din martie, propunem aprobarea împrumutului din prima tranșă de 100 de milioane de lei cu care să începem. Dacă o să avem o clasa politica si o vom avea, daca ramanem in parteneriat cu PSD-ul, o să facem Guvernul împreună și timp de 4 ani o să începem să băgăm bani, câte un pic, să ne îndeplinim obiectivele”, a precizat primarul Municipiului Iași.

În zona complexului Era Park IKEA urmează să deschidă primul magazin din regiunea Moldovei. Parcarea magazinului ar urma să fie amenajată în zona din fața magazinului de bricolaj Brico Depot, în timp ce magazinul va fi amplasat pe parcela aflată la vest de lanțul de retail. 

  

Ieșenii așteaptă cu nerăbdare deschiderea magazinului IKEA în capitala Moldovei. Până acum, în Iași există doar un singur punct de lucru, în care clienții pot merge pentru a ridica produsele comandate prin intermediul internetului. Acest punct de lucru, folosit ca centru de colectare, se află în zona industrială a orașului Iași.https://www.radiohit.ro/stiri/noul-stadion-din-iasi-va-fi-construit-din-ratiuni-de-securitate-langa-era-park/?fbclid=IwAR1uSTCmiSFtFK5EetwtAaPZ4hfw-S3lAVFvn3Xzo4LcAy8YvWOFgVjnnTU

https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/ikea-deschide-primul-magazin-din-moldova-la-iasi-2305843.html

Related posts

Eveniment caritabil ,,Un sunet în tăcere”

Redacția

Un pictor din Bălțați transpune frumusețea satului tradițional pe pânză. Tablourile inspirate după arta lui Van Gogh se vând pe bandă rulantă!

Redacția

Deputatul Petru Movilă către Maricel Popa: „dacă nu ne ajutaţi, măcar nu ne mai încurcaţi‟

Redacția
Încarcă...