NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noul secretar al municipiului Pașcani, numit ilegal: Paul Apostol nu este funcționar public definitiv și se află sub supravegherea altui funcționar public!

Situație absurdă în Primăria municipiului Pașcani: Dumitru Pantazi a numit un secretar ce nu și-a terminat încă stagiul de funcționar public.

Este vorba despre juristul Paul Apostol, de 26 de ani, care a fost angajat ca debutant și care în conformitate cu legea, timp de 12 luni este considerat stagiar, fapt ce îl face neeligibil pentru ocuparea unei funcții publice de conducere.

Mai mult, cel care ar trebui să contrasemneze de legalitate actele întocmite de către primar sau colegii săi se află în această perioadă în directa supraveghere a juristei Roxana Novac, cea care a fost numită îndrumătorul pe perioada de stagiu a lui Paul Apostol.

  

Situația este în continuarea una foarte periculoasă pentru administrația publică, deoarece toate actele semnate de Paul Apostol pot fi declarate nule, dacă prefectul județului Iași se hotărăște să atace în contencios administrativ această decizie a primarului Dumitru Pantazi.

Advertisements

Chestionat pe această temă, viceprimarul Vasile Axinte a declarat că nu vor fi probleme cu numirea  juristului Paul Apostol în funcția de secretar, deoarece ar exista un acord verbal de la Prefectură.

În conformitate cu legislația în vigoare, Paul Apostol are următorul program de lucru ca stagiar: două ore zilnic din timpul normal de lucru pentru studiu individual, iar restul timpului este alocat pentru confirmarea aptitudinilor profesionale în îndeplinirea atribuțiilor și responsabilităților unei funcții publice, formarea lor practică, cunoașterea de către aceștia a specificului administrației publice și a exigențelor acesteia și participarea la cursurile de pregătire pe care trebuie să le urmeze funcţionarul public debutant.

O altă sarcină trasată stagiarului Paul Apostol de către legiuitor este ca acesta în scopul cunoaşterii specificului activităţii autorităţii sau instituţiei publice, asistă la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de către funcţionarii publici definitivi din cadrul altor compartimente. Această activitate se va desfăşura în coordonarea funcţionarului public sub a cărui îndrumare îşi desfăşoară activitatea şi nu poate depăşi un sfert din durata perioadei de stagiu.

După încheierea perioadei de stagiu îndrumătorul de stagiu al lui Paul Apostol va întocmi un referat prin care va propune ca acesta să devină funcționar definitv sau să repete perioada de stagiu. Acest referat ar urma să fie transmis evaluatorului stagiarului Paul Apostol, care este nimeni altul decât Mircea Zuzan, secretarul suspendat al municipiului Pașcani, care va hotărâ dacă acesta este competent să ocupe funcția publică.

Cu alte cuvinte, independența pe care un secretar de municipiu ar trebui să o aibă în raport cu ceilalți funcționari nu există în cazul lui Paul Apostol. Iar după cum se observă în cele stipulate de către legiuitor, acesta nu este creditat nici măcar să ocupe o funcție de funcționar public pe perioadă nedeterminată, darămite să ocupe o funcție de conducere atât de importantă precum cea de secretar.

Advertisements

Menționăm că, Paul Apostol este fiul avocatei ce apără interesele firmei AgroComplex Lunca Pașcani S.A., iar în primul an de mandat al primarului Dumitru Pantazi acesta a fost consilierul său personal și purtător de cuvânt al Primăriei, până a demisionat pentru a pleca la muncă în Anglia.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Chioșcurile și construcțiile agenților economici cu datorii la bugetul local au început să fie dezafectate

Marius Parteni

Șmecherii pe final de an: Marcajul rutier de pe strada Gării băgat pe sub mână în Comisia de Organizare a Circulației Rutiere

Marius Parteni

Pantazi ignoră legea: nu poartă mască la întâlnirile cu alegătorii

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site