NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noul primar a răbufnit la adresa fostei conduceri a municipiului:”Nu ați făcut-o dumneavoastră și ați fost 8 ani în poziția asta și acum mă certați de ce nu am făcut-o eu în 2 luni de zile”

Modernizarea pieței din zona vale și solicitarea primarului de a decongestiona comerțul de la tarabele din fața halei, au fost subiecte discutate aprins în ședința de Consiliu Local, de  luni. Pintilie a susținut un proiect de hotărâre prin care o suprafață din zona pieței din vale să aibă o nouă destinație și anume comerțul la taraba de produse agricole.

Amplasamentul este nefolosit, însă în acte are destinația de amplasare de chioșcuri. Prin această măsură de amplasare de tarabe noi în acea zonă, actuala adminstrație își dorește să relocheze o parte dintre comercianții ce vând în prezent la tarabele din fața halei, astfel încât zona să devină mai aerisită, pentru a putea fi salubrizată mai ușor.

„Deci acolo nu sunt chioșcuri, mai mult de 2 sau 3. Le-am vizitat dimineață. Probabil că dacă ați fi mers și dumneavoastră acolo, ați fi știut acest lucru. Acea zonă este liberă, iar dumneavoastră nu ați scos-o la licitație în ultimii doi ani. Nu s-a făcut nimic acolo. Acum dumneavoastră veniți și ne dați lecții. V-am spus că nu mai sunt în defensivă. Eu am propus ca în loc să fie chioșcuri, care oricum nu există acum, să montăm tarabe noi, pentru a elimina stresul și aglomerația din piața din vale. Este infernal ce se întâmplă în zona de producători agricoli, acolo în fața halei! Știți și dumneavoastră. Nimeni nu este mulțumit: nici comercianții și nici pășcănenii. Desfacem un pic lucrurile acolo pentru a se putea face curățenie, să se poată spăla și dezinfecta. Interesul nostru e să realizăm o nou zonă în care să vină cât mai mulți comercianți de produse agricole pentru că este în interesul comunității noastre”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Gabriela Nedelcu a fost singurul consilier local care a votat împotriva acestei propuneri și a solicitat primarului Marius Pintilie să finalizeze încheierea contractului pentru modernizarea pieței din vale.

  

„Cum ne rugați dumneavostră pe noi, vă rog eu pe dumneavostră să finalizați încheierea contractului pentru modernizarea pieței din vale și atunci pășcănenii vor avea într-adevăr o piață modernă”, a intervenit Gabriela Nedelcu, fost viceprimar al municipiului. 

Tonul și atitudinea consilierului social democrat l-au determinat pe actualul primar să răbufnească și să atragă atenția că foștii șefi ai Primăriei au avut la dispoziție 8 ani de zile pentru a rezolva această problemă.

„8 ani de zile ați stat aici, ați condus și nu ați făcut piața din vale. Veniți după 2 lni de zile și cereți dumneavoastră să se facă totul imediat. Doamnă nu se poate așa ceva, chiar nu se poate. Care este logica dumneavoastră? Nu ați făcut-o dumneavoastră și ați fost 8 ani în poziția asta și acum veniți să-mi dați mie lecții și să-mi spuneți hai mai repede, că de ce nu ați făcut în 2 luni de zile”, a replicat Pintilie.

Conform explicațiilor lui Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului, licitația pentru desemnarea executantului lucrărilor la piața din vale este încă în desfășurare. Oficialul a explicat aleșilor locali că fosta administrație a cheltuit 56.000 de lei pentru ca o firmă din București să se ocupe de cinci achiziții publice. Din păcate însă, societatea respectivă nu a reușit până acum să demareze decât două licitații pentru achiziția proiectării și lucrărilor la piața din zona vale și a unei documentații de avizare a lucrărilor de investiții, pentru mai multe străzi din Pașcani.

„A fost în COVID, nu a putut să-și facă treaba, iar la ora actuală contractul nu este încheiat, continuă procedurile în ceea ce privește licitația. Acea firmă din București pe care dumneavostră ați delegat-o să facă servicii de licitații la Pașcani, nu știm de ce, pentru că dumneavoastră nu ați stiut să faceți achiziții la Pașcani. Ați dat la o firmă din București să facă cinci achiziții, din care nu a făcut nici una până acum. Un contract de 56.000 de lei prin care noi plătim o firmă din București să facă achiziții, iar ea nu a făcut nicio licitație. Nimic, absolut nimic! Contractul e contract. O să încercăm să-i aducem la Pașcani, dar nu vor să vină. O să vedem cum stau cu derularea serviciilor. Au doar două achiziții demarate: licitația de la piața din vale și acel DALI pentru străzi, iar de celelalt trei nici nu s-au apucat”, a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Advertisements

Related posts

Analiză finală: MOLDOVA NU VA AVEA AUTOSTRADĂ

Redacția

Propunere: Amenajarea unui spațiu, pentru vânzarea păsărilor și animalelor, lângă piața din zona deal

Oana Cordoneanu

Dezbaterea care a avut loc aseară între Urbica și pășcăneni a fost un fiasco total

Teona Gherasim
Încarcă...