NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Noua tulpină a coronavirusului: Copiii sunt acum la fel de predispuşi la infectare ca adulţii

Noua variantă a coronavirusului ce se răspândeşte rapid în Marea Britanie a suferit mutaţii ce fac copiii la fel de predispuşi la infectare ca adulţii, spre deosebire de tulpinile anterioare, au spus luni cercetători citaţi de Reuters.

Oamenii de ştiinţă din grupul de consilieri ai guvernului britanic NERVTAG ce studiază noua variantă a Sars-Cov-2 spun că aceasta a devenit rapid tulpina dominantă din sudul Regatului Unit şi ar putea să devină repede dominantă în toată ţara.

”Avem un grad mare de certitudine că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii faţă de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecţioase la Universitatea Oxford şi preşedinte al NERVTAG.

”Există indicii că are o înclinaţie mai mare în a infecta copiii”, a spus şi Neil Ferguson, profesor şi epidemiolog la Colegiul Imperial din Londra, şi el membru al NERVTAG.

Advertisements
  

”Încă nu am stabilit nicio cauză a acestui fapt, dar îl putem vedea în datele actuale. Vom avea nevoie de şi mai multe date pentru a vedea cum se va comporta în continuare”, a adăugat acesta.

Apariţia noii tulpini, despre care unii cercetători spun că este cu până la 70% mai transmisibilă, a făcut ca multe ţări să-şi închidă legăturile cu Marea Britanie, iar mari părţi din Regatul Unit au intrat în restricţii severe pentru perioada de Sărbători.

Advertisements

Wendy Barclay, profesor şi specialist în virusologie la Colegiul Imperial, a spus că printre mutaţiile noile variante sunt şi unele ce privesc modul în care Sars-Cov-2 intră în celulele umane, ceea ce ar putea însemna că şi ”copiii sunt, poate, la fel de sensibili la virus ca adulţii”. ”De aceea, ţinând cont de tiparele manifestate, este de aşteptat ca mai mulţi copii să fie infectaţi”, a mai spus Barclay.

SURSA: hotnews.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Societatea Auto Trans Com din Pașcani a donat un dispozitiv automat pentru decontaminare la Serviciul de Ambulanță Iași. Săptămâna viitoare vor ajunge alte două la Târgu Frumos și Hârlău (VIDEO)

Redacția

Pașcani: Crește rata de incidență a cazurilor de coronavirus

Oana Cordoneanu

Temperatura preferată a coronavirusului: la câte grade se răspândește cel mai tare

Redacția
Încarcă...