NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noua listă roșie și noua listă galbenă au intrat în vigoare. Care sunt modificările și ce măsuri se iau pentru cei veniți din țările cu risc epidemiologic ridicat

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 12.00, a intrat în vigoare noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, condițiile de intrare în România din mai multe țări – printre care Grecia, Franța, SUA, Belgia sau irlanda – fiind modificate.

Pe lista roșie au intrat Grecia (una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor), Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

În zona galbenă au intrat din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen, iar din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Surinam și Insulele Feroe.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor (verde, galbenă sau roșie) în funcție de rata de incidență poate fi consultată aici.

  

Ce se întâmplă cu cei care vin din fiecare zonă

Persoanele vaccinate contra Covid-19 cu schema completă de cel puțin 10 zile sunt scutite de carantină, indiferent dacă vin de pe lista galbenă sau roșie.

Persoanele nevaccinate care intră în România din țările aflate pe lista galbenă scapă de carantina de 14 zile dacă prezintă un test PCR negativ.

Cei nevaccinați care vin din țările aflate în zona roșie sunt nevoiți să stea în carantină indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Valoarea tichetelor de masă şi de creşă a fost majorată

Redacția

Din 15 martie intră în vigoare noua taxă auto

Redacția

2 miliarde de lei pentru Prima Casă 2014

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site