Alegerile din 1 decembrie aduc o serie de personaje controversate în noua componență Parlamentului României. De la figuri consacrate ale politicii românești, implicate în scandaluri și mai multe dosare de-a lungul anilor, până la traseiști sau nou-veniți care promit o schimbare, dar care ridică semne de întrebare privind integritatea lor, noul Parlament este un mozaic complex de interese și controverse.
Viitorul mandat aduce o serie de personaje controversate Foto: Facebook
Pe primul loc în clasamentul rezultat în urma scrutinului de pe 1 decembrie s-au poziționat membrii Partidului Social-Democrat (PSD), urmați de Alianța pentru Unirea României (AUR), Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Salvați România (USR). Pe următoarele locuri sunt partidul SOS România, condus de Diana Șoșoacă, și Partidul Oamenilor Tineri (POT), o formațiune nouă care și-a declarat susținerea pentru Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Ultimii care au reușit să treacă pragul sunt membrii Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR).
Printre cei care obțin mandate se numără personaje din PNL, PSD, USR, sau chiar din Uniunea Democrată Magiară din România (UDMR), care s-au aflat în diverse scandaluri publice.
PNL, invadat de foștii lideri cu acuzații de plagiat
În noua componență a Parlamentului au câștigat mandate doi foști miniștri ai educației.
» Citește continuarea pe pagina autorului