RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Nouă cazuri noi de COVID şi un deces în weekend, în județul Iaşi

Nouă cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate pe teritoriul judeţului Iaşi în weekendul trecut, conform datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pentru zilele de vineri şi sâmbătă. Un singur deces a fost atribuit infecţiei cu SARS-CoV-2, numărul total al celor decedaţi fiind de 916 de la începutul pandemiei în Iaşi, martie 2020. Campania de vaccinare s-a redus însă la un sfert din cifrele înregistrate în urmă cu mai mult de o lună.

 În mod concret, spre exemplu, duminică, DSP Iaşi a raportat 561 de persoane vaccinate cu o doză şi 476 de persoane care au primit rapelul – în paralel, cu serul produs de Johnson&Johnson au fost înregistrate 221 noi imunizări în ultimele 24 de ore. Reamintim că avantajul vaccinării cu acest ser este acela că protecţia împotriva formelor grave şi spitalizării se obţine după doar o singură doză. De la începutul pandemiei au fost administrate 373.797 de doze la nivelul judeţului Iaşi, cât şi aproape 11.000 de doze de Johnson&Johnson, fiind raportate 433 de reacţii adverse uşoare. În ciuda faptului că situaţia pare a fi ţinută sub control, cel puţin la nivelul cifrelor oficiale, există în continuare şase persoane internate la Terapie Intensivă, cu forme grave de boală

. La nivelul judeţului sunt atribuite exclusiv pentru cazuri de infecţie cu COVID 16 paturi de ATI. Doar 8 oraşe sau comune din judeţ mai au focare active, incidenţa cea mai mare fiind în Stolniceni-Prăjescu – 0.37, urmat de Rediu cu 0.37, Tătăruşi – 0.19, Paşcani – 0.15, Ţibăneşti – 0.12, Valea Lupului – 0.08, Târgu Frumos – 0.07 şi Iaşi 0.03. 

ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Ludovic Orban, despre depășirea pragului de 2.000 de infectări: Sunt foarte îngrijorat de ce am văzut astăzi

Redacția

Unde se aruncă masca de protecție după folosire. Ministrul Mediului: „Trebuie arsă, masca este un deșeu medical”

Redacția

Elicopterul SMURD a fost astăzi solicitat pentru transferul unui bărbat care a suferit un infarct miocardic

Teona Gherasim
Încarcă...