RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nou episod în disputa politică din Polonia: Un tribunal a ordonat ca un politician aflat în greva foamei în închisoare să fie hrănit forţat

Un tribunal polonez a ordonat ca un fost ministru aflat în greva foamei în închisoare să fie hrănit forţat, a declarat miercuri preşedintele Andrzej Duda, un caz care a stârnit emoţii intense pe fondul unui conflict între vechea şi noua administraţie privind statul de drept.

Președintele polonez Andrzej Duda, alături de fostul adjunct al ministrului de interne Maciej Wasik, și de fostul ministru de interne Mariusz Kaminski, condamnați la închisoareFoto: President Palace/Jakub Szymczuk / AP / Profimedia

Fostul ministru de Interne al Poloniei Mariusz Kaminski şi adjunctul său Maciej Wasik au fost reţinuţi la palatul prezidenţial din Varşovia săptămâna trecută şi trimişi la închisoare după ce au fost condamnaţi pentru abuz de putere, relatează Reuters și Agerpres.

  

Cei doi membri ai fostului guvern Lege şi Justiţie (PiS) – al cărui aliat este preşedintele Andrzej Duda – au anunţat că vor intra în greva foamei după ce au fost închişi.

Preşedintele conservator polonez Andrzej Duda a anunţat joia trecută că va lansa o procedură de graţiere celor doi deputaţi membri ai partidului din care provin, formaţiunea Lege şi Justiţie (PiS), care au fost arestaţi de poliţie din palatul prezidenţial unde-şi găsiseră refugiu şi au fost imediat încarceraţi pentru executarea unei pedepse de doi ani de închisoare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Anthony Fauci susține că pacienții cu boli care afectează sistemul imunitar ar putea avea nevoie de a treia doză de vaccin anti-COVID

Redacția

VIDEO Iulian Fota, secretar de stat MAE: ”Inițiativa unui Schengen militar este logică. România este interesată să participe”

Redacția

Kremlinul ia în calcul un proiect de lege pentru confiscarea proprietăților persoanelor care defăimează armata rusă

Redacția
Încarcă...