NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Nor saharian deasupra Iașului. Orașul nu se vede din Bucium din cauza prafului

Iașul are parte de mult praf astăzi. Pe de o parte, vânturile puternice au ridicat praful de la sol și l-au împins deasupra Iașului, iar pe de altă parte orașul este traversat de un nor saharian încărcat cu praf de origine deșertică..

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Naționale de Meteorologie, începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone temporar era preconizat că va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României ar trebui să fie redusă. Depunerile de praf în România pot fi observate în zonele și în intervalele în care plouă, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți, 11 spre 12 mai, în vest, nord-vest și în centru, iar, îndeosebi în prima parte a zilei de marți, 12 mai, în zonele de deal și de munte, precum și în centrul și nord-estul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

În același timp, astăzi, 12 mai, între orele 11.00 și 20.00, județul Iași se află sub o avertizare meteorologică de cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului și vijelii. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie poate actualiza această informare prin avertizări de vreme severă imediată.

Potrivit Meteo Moldova, un front rece traversează Moldova de la nord-vest spre sud-est. Intensificările de vânt și praful stârnit de acesta sunt principalii indicatori. În regiuni cu teren arabil mult praf este ridicat de la sol și avem veritabile furtuni de praf.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Mărţişoarele Operei ieşene

Redacția

Un adolescent din județul Iași și-a omorât tatăl din greșeală. I-a înfipt un cuțit în picior, secționându-i artera femurală

Redacția

Crăciun şi Revelion fără zăpadă! Ninsorile vin la jumătatea lunii ianuarie

Redacția
Încarcă...