NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Noile programe de examen la Limba română și Matematică, pentru Evaluarea Națională 2021, au fost publicate în Monitorul Oficial

Noile programe de examen valabile începând cu generația aflată acum în clasa a VII-a au fost publicate în Monitorul Oficial. Programele pentru susținerea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, începând cu anul școlar 2020-2021 au schimbări majore față de cele valabile până anul acesta, inclusiv, potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial și analizate de Edupedu.ro. Atât la Limba și Literatura română, cât și la Matematică se modifică structura subiectelor, noua formă având „o nouă viziune”, se arată în documentele oficiale.

Programele noi pentru Evaluarea Națională 2021 vin în contextul în care elevii care sunt acum clasa a VII-a și care vor susține acest examen anul viitor au avut un curriculum nou din clasa pregătitoare și până acum, programe școlare noi la fiecare materie și manuale noi la toate disciplinele.

Față de programa actuală, în vigoare pentru cei care acum sunt clasa a VIII-a și care vor susține anul acesta Evaluarea Națională, modificările sunt de substanță.

Dispar compunerile, genurile și speciile literare sunt înlocuite de „tipuri de texte”, celebra cerință din toate comentariile care presupunea ”motivarea apartenenţei unui text studiat sau la prima vedere la o specie literară sau la un gen literar” devine istorie.

Mai multe informații, pe edupedu.ro

  

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Două Premii I obținute de elevii Colegiului Tehnic C.F. « Unirea » în cadrul Concursul de creativitate tehnică „Dumitru Mangeron”

Redacția

Grădinițele din Pașcani închise pe perioada verii. Părinții nu au depus cereri

Oana Cordoneanu

Natanticu, Zob și Varză într-un Stand-Up Comedy la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...