NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Noi restricții! Comunele Heleșteni și Mogoșești-Siret au intrat în scenariul portocaliu

Două comune din zona municipiului Pașcani au incidența cazurilor de coronavirus, cumulată la 14 zile, mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori. Este vorba de comuna Heleșteni cu 3,07 și Mogoșești-Siret cu 3,51.

Astfel, astăzi a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU și a celor de guvern în vigoare. În localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente se poate face pe baza certificatului verde COVID.

Când rata de infectare este între 3 și 6 la mie, competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

  

Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Valul 4 al pandemiei a făcut ca numărul de cazuri de coronavirus să crească în județul Iași, iar paturile din spitale să fie insuficiente.

Conform DSP Iași, în ultimele 24 de ore în județul Iași au fost înregistrate 691 cazuri noi de coronavirus și 4 decese.

Advertisements

Related posts

Grindina a făcut dezastru în zona Pașcani. Culturi și case distruse (FOTO-VIDEO)

Oana Cordoneanu

Stolniceni Prăjescu: Primarul a premiat 21 de cupluri la împlinirea a 50 ani de la căsătorie (VIDEO)

Răzvan Grecu

19 decembrie: Ședință Consiliu Local Răchiteni (VIDEO )

Redacția
Încarcă...