NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Noi reguli pentru persoanele care sacrifică porcii în această perioadă

 Prezența medicului veterinar nu mai este obligatorie la tăierea porcului de Crăciun, însă există și situații speciale. Întrucât la nivelul județului sunt mai multe focare de pestă porcină, în momentul în care se sacrifică animalul cu semne de pestă porcină trebuie solicitată prezența medicului veterinar, potrivit DSVSA.

Astfel, în această situație, specialistul trebuie anunțat cu o zi înainte ca proprietarul porcului să îl sacrifice. De la aceste animale bolnave trebuie prelevate probe de trichină de către specialiști. De asemenea, medicul veterinar este prezent la sacrificarea porcilor în spații special amenajate. Toți specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași sunt pregătiți pentru perioada aglomerată premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Primul caz de pestă porcină a fost înregistrat într-o comună din județul Iași în urmă cu jumătate de an, la un porc mistreț. Ulterior, pesta porcină s-a transmis și la porcul din gospodăriile ieșenilor. Ultimul caz de pestă porcină a fost înregistrat în urmă cu o săptămână la un porc mistreț din comuna Dobrovăț.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Bucăți din centrul Iașului se scufundă cu 5-10 mm pe an, arată observații din satelit

Redacția

Un cinematograf ieșean, pe lista scurtă de investiţii a Guvernului

Redacția

Concerte ale Filarmonicii şi spectacole de teatru, la Amfiteatrul Palas

Redacția
Încarcă...