RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Noi reguli pentru acordarea burselor școlare. Ligia Deca: Se introduce bursa de reziliență pentru elevii care au note mai mici

Evaluarea Națională a elevilor din clasa a a VIII-a și Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, rămân în forma cunoscută. Precizările vin de la ministrul Educației în prima conferință susținută de la începerea mandatului în Guvernul Ciolacu. Ligia Deca a prezentat câteva măsuri în urma recentelor simulări pentru examenele naționale.

Ligia Deca, despre evaluarea lucrărilor: „Profesorii în cazul cărora a fost evidentă corectura deficitară să nu mai poată evalua înainte de a participa la sesiuni de formare”

„Din punctul de vedere al evaluării, printre problemele semnalate au fost cele legate de numărul relativ mare de lucrări cu diferențe de evaluare mai mari de un punct. Pentru aceste situații există mecanisme de reglaj deja prin repartizarea lucrărilor către alți doi evaluatori automat. Luăm în calcul ca profesorii în cazul cărora a fost evidentă corectura deficitară să nu mai poată evalua înainte de a participa la sesiuni de formare dedicate”, a spus ministrul Educației Ligia Deca.

Noi reguli pentru acordarea bruselor școlare

Bursă de merit vor primi doar elevii cu medii peste 9,50 și cei cu premii la Olimpiade Județene. Se introduce o nouă bursă, cea de reziliență pentru cei care au note mai mici.

Bursele de merit și reziliență cumulate se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase.

  

„Ordonanța despre care vorbim azi prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă: bursa de reziliență. Scopul acestei burse este de a motiva și elevii care au în acest moment rezultate medii să progreseze. Este, practic, o formă de a stimula progresul individual în învățare. Cuantumul bursei de reziliență va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7 și se află printre primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor”, a mai spus Ligia Deca.

Prin aceste măsuri, care se vor aplica din următorul an școlar – cuprinse într-o ordonanță de urgență – Legile Educației ar urma să fie modificate pentru a treia oară de la adoptare încoace, adică în ultimele 8 luni.

sursa europa fm

Related posts

Colegiul “Unirea” Paşcani şi-a deschis porţile pentru viitori absolvenţi de liceu!

Ema Roman

Consiliul Național al Elevilor cere fiscalizarea meditațiilor

Redacția

Elevi de la Colegiul „Sadoveanu” în Tabăra de Chimie

Irina Gherasim
Încarcă...