RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noi reguli pe piața energiei: Cât va costa curentul la un consum lunar mai mare de 255 KWh

ciuca:-securitatea-alimentara-si-cea-energetica,-prioritare-in-perioada-viitoare

O nouă ordonanță privind facturarea energiei electrice la consumatorii finali prevede noi prețuri pentru un consum lunar mai mare de 255 KWh, în timp ce o alta reglementează piața până în 2025.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri că Guvernul va introduce un preț plafonat la energie electrică de 1,3 lei/kWh pentru marii consumatori, dar și pentru consumatorii casnici care consumă peste 255 kWh.

Concret, consumatorii finali vor plăti energia electrică după cum urmează:

  • 0,68 lei/kWh pentru consum sub 100 kWh, pentru consumatori casnici
  • 0,8 lei/kWh pentru consum cuprins între 100 kWh și 255 kWh, pentru consumatori casnici
  • 1,3 lei/kWh pentru consum peste 255 kWh și 0,8 lei/kWh pentru primii 255 kWh consumați, pentru consumatori casnici
  • 1 lei/kWh pentru IMM-uri
  • 1,3 lei/kWh pentru marii consumatori

Astăzi discutăm o ordonanță de urgență prin care asigurăm mecanismele de achiziție pentru energie astfel încât să asigurăm protejarea populației și a economiei. Vom menține prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 de kWh, 0,8 lei pentru cei care consumă între 100 și 255 kWh, vom menține prețul de 1 leu pentru IMM-uri”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern în care se aprobă noile norme..

  

Potrivit premierului, „prin introducerea acestui mecanism și modificările care se vor face în Parlament la ordonanța 119, vom asigura un preț pentru marii consumatori de 1,3 lei/kWh”.

De asemenea, consumatorii care consumă peste 255 kWh, vor beneficia de același preț al energiei, de 1,3 lei kWh, cu specificația că, diferite de prevederile anterioare, cei care consumă peste 255 kWh, vor plăti primii 255 kWh la valoarea de 0,8 lei”, a spus premierul.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Primăria a desemnat firma câștigătoare a licitației pentru piatra concasată

Marius Parteni

Cine va conduce Casa de Cultură dacă Mărioara Preutu nu revine asupra deciziei?

Marius Parteni

Curtea Constituțională a României a decis: funcționarii publici suspendați mai așteaptă până după Revelion decizia de constituționalitate!

Răzvan Grecu
Încarcă...