NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Noi monede introduse în circulație de BNR, dedicate domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur şi o monedă din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza, conform unui comunicat al instituţiei, notează Agerpres.

Aversul monedei din aur redă imaginea Palatului “Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, inscripţia în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “500 LEI”, stema României şi anul de emisiune “2020”. Aversul monedei din argint redă imaginea Palatului “Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, inscripţia în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, stema României şi anul de emisiune “2020”. Pe reversul comun al monedelor din aur şi din argint este redat portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripţiile în arc de cerc “ALEXANDRU IOAN CUZA” şi anii între care a trăit “1820-1873”.

Monedele din aur şi monedele din argint vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

1.000 de monede din aur și 5.000 din argint vor fi lansate în circulație

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţurile de vânzare sunt: 10.400,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 365,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare.

Advertisements
  

Monedele din aur şi monedele din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza au putere circulatorie pe teritoriul României.

Advertisements

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza a avut loc în data de 19 octombrie 2020 şi s-a realizat prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Reduceri de 50% la transport pentru toţi elevii şi studenţii

Redacția

Te-Rox Prod, fosta firmă a Doinei Cepalis, profit de patru ori mai mare faţă de 2019

Redacția

Un tânăr din Hălăucești care a muncit din greu în Italia s-a întors în țară și a devenit fermier la numai 20 de ani, după ce a investit 350.000 de euro într-o fermă cu vaci

Redacția
Încarcă...