NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSănătate

Noi detalii despre cazul doctoriţei Solovăstru de la Sf. Spiridon. Concluziile primelor verificări la Dermatologie. Ce avere declară șefa secției?

Peste 100 de zile de spitalizare în Clinica de Dermatologie de la Spitalul Sf. Spiridon, plus alte internări în clinicile de Cardiologie şi de Terapie Intensivă. Acestea sunt primele concluzii la care a ajuns comisia de control constituită la Spitalul Sf. Spiridon în cazul  medicului şef de secţie care s-ar fi folosit de angajaţii şi de resursele unităţii medicale pentru a oferi, în ultimii trei ani, o îngrijire de tip paliativ pentru părinţii săi, pe banii contribuabililor.

 “Acesta este doar vârful icebergului. Dacă ar fi o comisie de la Ministerul Sănătăţii, care să le garanteze angajaţilor că nu păţesc nimic dacă declară totul, atunci se va afla în ce măsură dr. Laura Solovăstru a abuzat de sistemul de sănătate”, susţin sub anonimat, angajaţi ai celui mai mare spital din Regiunea Moldovei.

 „Escarele”, motivul internării la Dermatologie

Sâmbătă, 29 octombrie, Ziarul de Iaşi a publicat în exclusivitate un articol în care relata situaţia şocantă descoperită la Secţia de Dermatologie, condusă de prof. dr. Laura Gheucă-Solovăstru . Mai mulţi angajaţi, din diferite secţii ale unităţii medicale au relatat că, în ultimii trei ani, tatăl şefei de Secţie Dermatologie a stat mai mult internat în unitatea medicală decât acasă, fiind asistat în permanenţă de personalul secţiei, într-o rezervă de pe secţie, şi tratat cu medicamente din farmacia spitalului. Iar asta s-ar întâmpla de trei ani, spun unele surse.

Altele susţin chiar că de 4 ani părintele este îngrijit în unitatea medicală, iar mama şefei de secţie era, de asemenea, aşteptată să se interneze şi ea, din nou, peste iarnă. La fel cum s-ar fi întâmplat şi în iarna trecută. Jumătate de an ar fi stat în spital, susţin unii angajaţi, şi jumătate de an acasă. Contactată telefonic de „Ziarul de Iaşi”, prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru a explicat că şederea pe o perioadă îndelungată la Dermatologie a tatălui ei s-a datorat unor escare, răni care apar la nivelul pielii în cazul persoanelor imobilizate pentru mai mult timp la pat.

Advertisements
  

Cert este că după publicarea articolului, telefonalele au început să zbârnâie. Persoane din conducerea secţiei au început să transmită mesaje prin care îi îndeamnă pe aceştia să nu ofere informaţii despre pacienţi. „Se anunţă controale, fiţi pe fază, NU daţi informaţii despre pacienţi”, spun o parte dintre mesajele care au fost consultate de către „Ziarul de Iaşi”.

Advertisements

Însă informaţiile circulă, în ciuda îndemnurilor ca cele de mai sus. Unele surse, susţin că tatăl prof. dr. Laura Gheucă-Solovăstru a fost mutat pe o altă secţie cu două etaje mai jos, de teama unui control. Surse medicale au afirmat că aceasta este o practică des întâlnită: la controalele DSP sau ale altor organisme la Secţia de Dermato-Venerologie, „pacienţii problemă” erau „transferaţi” rapid pe alte secţii. Alte surse susţin că şi fiul şefei de la Dermatologie ar fi fost internat acolo şi tratat cu perfuzii scumpe, deşi ar fi trebuit să fie internat la Spitalul de Boli Infecţioase.

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bilanţ după o lună de cursuri, în județul Iași: 131 de profesori şi elevi au COVID

Oana Cordoneanu

Încă un pas până la începerea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internațional Iași

Redacția

O pășcăneancă a încercat să se sinucidă cu pastile, supărată pe medicul de familie

Răzvan Grecu
Încarcă...