NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noi condiții pentru ridicarea mașinilor parcate aiurea. Regulamentul este în dezbatere publică

Autorităţile centrale au lansat în dezbatere publică noul Regulament privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar. Documentul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar una dintre cele mai importante modificări constă în faptul că dispoziţia de ridicare/blocare a vehiculului va avea natura unui act administrativ.  

 

Anul trecut, Curtea Supremă a stabilit că această activitate nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. În consecinţă, Primăria Iaşi nu a mai avut un cadru legal pentru a continua activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. „Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziţie de ridicare. Dispoziţia de ridicare trebuie să cuprindă cel puţin următoarele informaţii: (a) data, ora şi locul ridicării autovehiculului, (b) gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului rutier care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi unitatea din care face parte; (c) indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată; (d) menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului; (e) date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului; (f) datele de identificare ale proprietarului sau ale utilizatorului vehiculului”, se arată în proiectul de hotărâre de guvern.

Alte modificări constau în posibilitatea ridicării autovehiculelor care blochează şantiere edilitare sau blocarea vehiculelor de tonaj greu care nu pot fi ridicate. De asemenea, un autoturism în care se află o persoană nu va putea fi ridicat.

Noul pachet de legi pentru schimbarea Regulamentului privind circulaţia pe drumurile publice dă undă verde Primăriei pentru a desemna o companie să ridice autovehiculele parcate neregulamentar.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Negocierea pentru asocierea cu ARSACIS Iași a început. Comisia cere informații suplimentare operatorului ieșean

Răzvan Grecu

Ministerul Transporturilor anunță rutele pe care vor circula noile rame electrice regionale. Una dintre ele va fi Pașcani-Iași

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi refuză societății PSA un nou obiect de activitate: deocamdată se vor ocupa cu recuperarea debitelor pe care le au de încasat!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site