NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noaptea minții! Primarul și secretarul aprobă publicarea listelor cu beneficiarii stimulentelor de risc din rândul angajaților Spitalului Municipal. Ulterior ridică din umeri!

Discuții interesante astăzi în plenul Consiliului Local Pașcani, pe marginea rectificării bugetare propusă de conduderea Spitalului Municipal de Urgență, ce avea în spate documentația privind stimulentul de risc care urmează să fie acordat unei părți dintre angajații unității.

Șefii Primăriei au admis că a fost o greșeală publicarea nominală a listei, responsabili de acest lucru fiind primarul Dumitru Pantazi și secretarul general Irina Jitaru. Totul a pornit de la declarațiile consilierilor PNL.

„Au apărut discuții, referitor la această listă cu persoanele care beneficiază de acest spor de periculozitate, mai exact acel spor pentru personalul care a luptat împotriva COVID-19.  Noi consilierii votăm oportunitatea proiectului, suntem de acord să fie acordate. Modul cum a fost alcătuită lista și corectitidinea nu stă în atribuțiile noastre să verificăm.  Cine consideră că este greșit, să facă contestație, plângere la forurile abilitate. Considerăm că cei care au fost implicați în această luptă trebuie să primească acest stimulent oferit de Guvernul României”, a subliniat Marius Pintilie, consilier local PNL.

Acesta a fost completat de Claudiu Bodoașcă, care nu a participat la vot pe marginea proiectului privind rectificarea de buget, pe motiv că pe listele anexate proiectului de hotărâre apare o rudă de gradul I.

  

„Consider că acea listă nu trebuia să fie la acest proiect de hotărâre de Consiliu Local. Noi trebuia să aprobăm rectificarea bugetară, iar felul cum sunt împărțiți banii era atributul celor din conducerea spitalului. Mă văd în imposibilitatea de a participa la vot pe acest proiect, întrucât pe acea listă se află o persoană care mă poate pune în incompatibilitate. Vă rog să consemnați în procesul verbal că nu particip la vot”, a spus consilierul PNL Claudiu Bodoașcă.

În discuții intervine secretarul general Irina Jitaru și primarul Dumitru Pantazi, care răspund de organizarea ședințelor Consiliului Local. Conștientizând problema generată de anexarea listelor la proiectul de hotărâre, practic de prezentarea acestora în spațiul public, Jitaru a început să explice:„Nu votați nici o listă. Lista nu este anexă la proiect. Eu nu cred că este anexă la proiect. Noi vorbim aici de rectificare de buget. Alea erau documente ce explicau proiectul, în nici un caz  nu votați listele. De nici un fel. Acele liste au fost transmise doar consilierilor”, a susținut secretarul general.

Afirmația Irinei Jitaru, care este și președintă a Consiliului de Adimistrație a Spitalului Municipal, este contrazisă de anunțul de pe pagina de internet a instituției pe care o conduce, de la secțiunea „ședințe”. Acolo sunt încărcate toate proiectele de hotărâre, iar la cel care face referire la rectificarea bugetului sunt anexate și listele cu beneficiarii stimulentelor de risc. Pe documentele trimise consilierilor de la Spitalul Municial apare și semnătura Irinei Jitaru.

Situația a fost clarificată de administratorul public Gică Zanet:„Lista aia a apărut din greșeală acolo. Nu are de-a face cu proiectul”, a spus acesta.

Proiectul privind acordarea stimulentelor de risc a primit 16 voturi, Claudiu Bodoașcă (PNL) nu a participat la vot, Sorin Olariu (PMP) s-a abținut, în timp ce Maria Timofte a lipsit.

Reamintim faptul că reprezentanții sindicatului Sanitas, din care fac parte majoritatea din angajații Spitalului Municipal, au depus o adresă către Consiliul Local zilele trecute, dar aceasta nu a fost luată în discuție.   

Advertisements

Related posts

Modernizarea iluminatului de pe strada Abator a fost finalizată

Răzvan Grecu

Unde vor fi relocați comercianții din piața vale, pe perioada lucrărilor de modernizare?

Marius Parteni

Piețele din Pașcani organizate conform Ordonanței Militare nr.9

Răzvan Grecu
Încarcă...