RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nicușor Dan vrea să facă aerul respirabil în București cu o firmă care a făcut proiecte pentru Londra și Dublin

Planul Integrat pentru Calitatea Aerului (PICA) în Bucureşti urmează să fie realizat de un consorţiu de patru firme, printre care Cambridge Environmental Research Consultants.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, într-o postare pe Facebook, că, în urma licitaţiei publice, a fost atribuit săptămâna trecută contractul pentru realizarea PICA unui consorţiu de patru firme.

“Dintre acestea, Cambridge Environmental Research Consultants a realizat evaluarea calităţii aerului şi proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii aerului pentru, printre altele, Londra, dar şi pentru capitala Irlandei, Dublin, precum şi la nivelul întregii Republici Irlanda. Proiectul semnat cu Primăria durează 12 luni şi presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în Bucureşti (principalii poluanţi) şi a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)”, precizează edilul general.

Potrivit Agerpres, pe data de 24 septembrie 2021, Primăria Capitalei anunţa pe SICAP licitaţie pentru elaborarea studiului de calitate a aerului şi asistenţă tehnică în vederea realizării Planului integrat de calitate a aerului în municipiul Bucureşti. Contractul avea o valoare totală estimată de 1.750.000 lei.

  

Anterior, primarul general precizase că Bucureştiul are restanţe pe mediu şi că este necesar un studiu care să indice care sunt principalii poluatori.

“Din păcate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SUA: Biden a promulgat legea bugetară validată de Congres după luni de tensiuni

Redacția

PNL, răspuns pentru PSD: „Protejarea populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor a fost o prioritate”

Redacția

FMI ar putea revizui în scădere proiecțiile de creștere economică a Chinei

Redacția
Încarcă...