RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Nicuşor Dan, obligat de justiţie să cumpere 40 de tramvaie noi de la Electroputere Paşcani, după ce a anulat ilegal o licitaţie organizată de STB

40 de noi tramvaie vor fi cumpărate de Primăria Capitalei de la Electroputere Paşcani, după ce această companie a contestat în instanţă decizia PMB de anulare a contractului de achiziţie pentru tramvaiele lungi de 18 metri, în valoare de 300 de milioane de lei, potrivit economedia.ro.

Curtea de Apel Bucureşti, a decis să menţină decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), care stabilise, în februarie, ca urmare a contestaţiei producătorului din Paşcani, că anularea licitaţiei, în ultima zi a anului trecut, nu respectă prevederile legale, scrie economedia.ro.  

Prin urmare, Primăria Generală este obligată să achiziţioneze cele 40 de tramvaie cu o lungime de 18 metri de la asocierea Electroputere Paşcani – Reloc, câştigătoarea licitaţiei din 2019.  

Soluţia CAB s-a dat după patru termene de judecată, primul fiind pe 25 martie, iar ultimul, astăzi: „Tip soluţie: Respingere recurs. Soluţia pe scurt: Respinge plângerea, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată azi, 20 aprilie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, arată Curtea de Apel Bucureşti.  

  

Nicuşor Dan a anulat licitaţia 

Primarul general Nicuşor Dan a decis în decembrie 2020 anularea licitaţiei pentru cele 40 de tramvaie noi cu o lungime de 18 metri (n.r cu posibilitatea de suplimentare a comenzii până la 60 de tramvaie) şi a invocat lipsa banilor, STB având datorii de aproape un miliard de lei. De asemenea, Nicuşor Dan a mai susţinut că tramvaiele de 18 metri costau aproape cât cele de 36 de metri lungime pe care PMB urmează să le cumpere de la Arad.

adevarul

Related posts

După 13 ani, familia Cepalis își vinde, discret, business-ul pe care l-a urcat în Topul Europei. Te-Rox Prod – cumpărat de grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu

Redacția

Scumpirile în sezonul târgurilor de toamnă. Producătorii au încercat să nu mărească prețurile foarte mult: „Sunt un om maleabil că scad, urc, fac cum trebuie”

Redacția

O afacere care a explodat în România: mame surogat. Tinerele sunt racolate la vedere

Redacția
Încarcă...