RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Netanyahu: „Fluxul de arme americane către Israel, esențial pentru victoria IDF asupra Hamas și pentru a preveni un al treilea război în Liban”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că armele trimise de SUA către Israel au un rol covârșitor în scenariul în care lupta împotriva Hamas se află în plină desfășurare, iar la orizont se profilează un al treilea război în Liban, împotriva grupării Hezbollah.

„Acum, acest lucru este crucial”, a declarat Benjamin Netanyahu.

„Este esențial (n.red. – fluxul de armament din SUA) pentru scopul nostru comun de a învinge Hamas și de a preveni o escaladare în Liban , a mai spus premierul israelian, citat de The Jeusalem Post.

Netanyahu a vorbit după ce a publicat un videoclip în limba engleză în care a acuzat administrația Biden că a reținut armele Israelului. A doua zi, Benjamin Netanyahu a postat pe X – fostul Twitter – că ambasadorul SUA în Israel, Jack Lew, l-a asigurat că armele vor fi livrate.

  

Casa Albă și Departamentul de Stat au respins afirmația lui Netanyahu sa ca fiind inexactă, punctând că administrația Biden a furnizat arme Israelului pentru războiul din Gaza și că doar un transport a fost reținut.

Declarația lui Netanyahu a fost,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Precipitații abundente în Bulgaria, în perioada următoare. Avertismentul MAE, pentru cetățenii români care călătoresc în țara vecină

Redacția

Bloomberg: UE și SUA își unesc eforturile în exploatarea resurselor minerale, pentru a reduce dependența de China

Redacția

Povestea unui ACTOR de la Hollywood care a ajuns să trăiască pe străzi: „Mi-am pierdut logodnica și am început să iau metamfetamină”

Redacția
Încarcă...