RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Nelu Tătaru, despre efectele deciziei CCR: „30.000 de pacienți sau suspecți au plecat din izolare”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că după decizia Curţii Constituţionale 30.000 de persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus au ieşit din izolare şi circa 1.200 – 1.300, din centrele de carantină. De asemenea, ministrul Sănătății într-o intervenție la Realitatea Plus a criticat interferența politicului în actul medical.

„Au plecat 30.000 de pacienţi sau suspecţi aflaţi în izolare, din 50.000 mai sunt 20.000 şi 1.200 – 1.300 din cei aflaţi în carantină. Din 3.500 mai sunt 2.200. În 24 de ore s-au externat 624 de pacienţi, printre ei aflându-se şi cei care au atins perioada de 10 zile şi au trebuit externaţi, dar sunt şi cei care au solicitat mai devreme această externare”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.


Ministrul Sănătății a subliniat că acesta este un efect al decizii Curții Constituționale. La începutul lunii iulie CCR a stabilit că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare. Astfel, ministrul Sănătății subliniază că un pacient infectat poate contamina, în perioada în care este contagios, până la 234 de persoane.


„N-am înţeles schimbarea unei legi în timpul războiului, dar dacă totuşi s-a întâmplat, să grăbim totuşi aprobarea acestui proiect legislativ şi promulgarea lui ca să putem să ne facem treaba în consecinţă şi legal. Cred că ne grăbim puţin politic în acest moment. Nu am terminat partea medicală, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român. (…) Haideți să nu urcăm cu buldozerul pe suferința unor oameni”, a mai spus Tătaru.

  


Ministrul Sănătăţii a spus că trebuie grăbită aprobarea proiectului legislativ privind noile măsuri în domeniul sănătăţii pentru prevenirea răspândirii virusului.

Libertatea

Related posts

Bătălia cu celulita începe din farfurie: care sunt cei mai buni aliați ai tăi

Redacția

Județul unde numărul de cazuri a crescut cu 50% într-o zi. Unde au fost confirmate cele mai multe infectări noi cu COVID-19

Redacția

România va recepţiona un lot de peste un milion de doze de vaccin anti-COVID

Redacția
Încarcă...