NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Nașii de cununie se aleg sau se oferă?

Naşii în general nu se aleg, ci se oferă. Când nu poate fi aşa sau când s-ar găsi altă modalitate, naşii ţi-i alegi aşa: după simpatia pe care o ai faţă de ei, după viaţa morală pe care o duc, după ceea ce reprezintă ei din punct de vedere religios. Pentru că, alegerea naşilor este o chestiune care ţine de credinţă, de religie.

Naşii în general se aleg… Hai să zicem altfel. Naşii în general nu se aleg, ci se oferă, se oferă în sensul acesta că dacă părinţii au fost cununaţi de nişte naşi, fiii de obicei sunt cununaţi de fiii naşilor. Aşa se obişnuieşte şi e bine când e aşa. Când nu poate fi aşa sau când s-ar găsi altă modalitate, atunci trebuie neapărat să fie o înţelegere ca nu cumva să fie cineva supărat că părăseşti „naşii de pe curte”, cum se zice pe la noi pe la ţară.

În cazul când naşii n-ar vrea să fie naşi, adică fiii naşilor, atunci e altceva. Dar dacă ei vor să fie şi pot să fie, în cazul acesta e bine să ţii seama de naşi, să ai respect faţă de naşii părinţilor, ca să ai şi tu în continuare naşii tăi în raport cu cei ai părinţilor.

Dacă nu e aşa, şi nu e nici o supărare că nu e aşa, atunci naşii ţi-i alegi tot aşa: după simpatia pe care o ai faţă de ei, după viaţa morală pe care o duc, după ceea ce reprezintă ei din punct de vedere religios. Pentru că alegerea naşilor este o chestiune care ţine de credinţă, de religie.

  

Doxologia

Advertisements

Related posts

Palatul de nebunii amoroase a lui Cuza: Ruginoasa, locul marilor iubiri al domnitorul Micii Uniri

Redacția

Biofizicianul Dr. Virgiliu Gheorghe a vorbit pășcănenilor despre efectul calculatorului și televizorului asupra creierului

Oana Cordoneanu

Muzeul Municipal invită pășcănenii la expoziția de cărți religioase și icoane vechi

Răzvan Grecu
Încarcă...