RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Munca la stat: doctorul de medicină școlară din Pașcani nu și-a mai luat concediu, din 2018!

Caz bizar la unul dintre angajații municipalității! Medicul care coordonează activitatea cabinetelor de medicină școlară nu și-a mai luat concediu medical din anul 2018. Situația a fost descoperită de noua conducere administrativă a municipiului Pașcani, iar doctorul a fost trimis în concediu pentru perioada anului 2019.

Este vorba despre Ustinia Filipov care timp de doi ani de zile, 2019 și 2020, nu a solicitat concediu de odihnă legal. Situația este una neobișnuită, mai ales că pe timpul vacanțelor elevilor, aceste cabinete medicale nu au practic activitate.

Pentru activitatea sa, medicul Ustinia Filipov are unul dintre cele mai mari venituri din Primărie, aceasta încasa 14.883 lei.

În același context, Direcția de Sănătate Publică Iași a primit o mână de ajutor din partea Primăriei Municipiului Pașcani în contextul epidemiei cu SARS COV 2. Cei 5 asistenți medicali și o soră medicală ce lucrează în cadrul cabinetelor de medicină școlară au fost detașate pentru 30 de zile la DSP Iași. Dispoziția de primar a fost semnată pe 27 noiembrie, iar cei 6 angajați ai primăriei vor ajuta la întocmirea de anchete epidemiologice.

  

În cazul în care activitatea didactică nu va fi reluată în școli, este posibil ca aceste detașări să fie reînoite la fiecare 30 de zile.

Demersul este făcut după ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că în fiecare judeţ au fost detaşaţi la Direcţiile de Sănătate Publică medici şi asistenţi de medicină şcolară, care să ajute la derularea anchetelor epidemiologice.

Related posts

Ștrandul Municipal va fi deschis abia peste două săptămâni. Fântânile arteziene, loc de scăldat

Marius Parteni

Numai bătrân să nu fii! Lipsa locurilor de veci – principala grijă a păşcănenilor trecuţi de vârsta a treia

Ema Roman

Șefii Primăriei propun, consilierii votează fără să întrebe: Investiții abandonate pentru studii, proiecte, licențe și un grup sanitar

Marius Parteni
Încarcă...