RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Motivul pentru care Coreea de Nord amenință Coreea de Sud cu arme nucleare. „Va deveni o țintă”

Coreea de Nord se opune războiului, dar ar folosi arme nucleare dacă ar fi atacată de Coreea de Sud, a declarat – marți – Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong Un, într-un avertisment despre care analiştii spun că vizează probabil viitorul președinte conservator al Sudului.

Kim Yo Jong, un înalt oficial al guvernului și al partidului de guvernământ, a declarat că a fost o „foarte mare greșeală” ca ministrul Apărării din Coreea de Sud să facă remarci recente despre atacurile asupra Nordului, a informat agenția de presă de stat KCNA, citată de Antena 3.

Ministrul sud-coreean al Apărării, Suh Wook, a declarat – vineri – că armata țării sale are o varietate de rachete cu rază, precizie și putere semnificativ îmbunătățite, cu „capacitatea de a lovi cu precizie și rapid orice țintă din Coreea de Nord”.

Ambele Coreei au sporit demonstrațiile de forță militară, după ce Coreea de Nord a testat o serie de rachete din ce în ce mai puternice în acest an.

  

De asemenea, oficialii din Seul și Washington se tem că s-ar putea pregăti să reia testarea armelor nucleare pentru prima dată din 2017, pe fondul blocării negocierilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

DOLIU în lumea muzicii americane de rap și R&B. Rapper-ul Magoo, fost colaborator al lui Timbaland, a murit la 50 de ani

Redacția

Eugen Tomac: „Ne întrebăm de ce nu intrăm în Schengen: «Cum a devenit Austria fortăreața alpină a lui Putin»”

Redacția

Patru persoane au fost ucise după ce forțele istraeliene au atacat aeroportul din Damasc

Redacția
Încarcă...