RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Motivarea elevilor prin intermediul jocurilor educaționale și a noilor tehnologii

Comunicat de presă În perioada 4 – 8 februarie 2019 a avut loc cel de-al treilea Flux din cadrul Proiectului de mobilitate pentru profesori Erasmus+ KA 101 Acțiunea Cheie 1 -Educația școlară, cu numărul  2018-1-RO01-KA101-048356, “Școala – o șansă pentru un viitor mai bun”, proiect implementat la Liceul Teoretic Bogdan Vodă Hălăucești și cofinanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

 

  

La cursul desfășurat în superbul oraș Konstanz din  Germania, într-o locație cu adevărat deosebită – FREIRÄUME, D-78462 Konstanz, Vor der Halde 5 – o clădire datând din anul 1490 și aflată într-o perfectă stare de conservare,din partea liceului nostru  au participat Neculăeș Ana Maria Aissa, profesor de geografie, Petrila Claudia Ana, profesor de limba franceză, Juncă Mihaela și Juncă Neculai, profesori pentru învățământ primar.

Intitulat Interactive Teaching – Using Educational Games and New Technology in order to enhance learners’ motivation,  cursul a oferit participanților noștri oportunitatea de a învăța alături de profesori din Spania, Grecia și Cehia, de a colabora cu aceștia în cadrul activitățilorinteractive: studii de caz, dezbateri, ateliere, simulări și activități multi-naționale. A fost un bun prilej de cunoașterea reciprocă prin prezentarea țărilor și a școlilor de proveniență, prin interesante schimburi de experiență psihopedagogică, dar și interculturale. Remarcabil a fost interesul manifestat de colegii greci pentru țara noastră, pentru cultura și trecutul nostru istoric, pentru relațiile dintre cele două popoare.

Învățarea interactivă presupune conceperea activităţilor didactice printr-o raportare permanentă la ceea ce gândesc şi simt elevii. În cele cinci zile de studiu, profesorul formator a prezentat cursanților numeroase modalităţi curriculare şi extracurriculare de formare şi dezvoltare a personalităţii elevilor, în cadrul cărora aceştia să fie motivaţi să înveţe prin utilizarea jocului didactic şi a metodelor activ-participative pentru stimularea flexibilităţii cognitive, pentru stimularea  interesului şi a curiozităţii acestora.

Cursul din Konstanz s-a bucurat de un deosebit caracter practic-aplicativ, participanții având posibilitatea de a-și perfecționa abilitățile digitale prin familiarizarea cu instrumentele oferite de Internet cadrelor didactice, în special de platforma WEB 2.0 Tools, prin crearea unor jocuri educaționale cu ajutorul Quizlet, Kahoot, Socrative, Classtools, Lyricstraining, Freerice, Plikers. Utilizarea noilor tenologiipoatecontribuila îmbunătăţirea calitativă a procesul instructiv-educativ, la transferulfuncţional al conţinuturilor, la eficienizareaactivităţilor de învăţare prin asigurareaunui feed-back permanent, la formareaşidezvoltareacapacităţilor de autoevaluareşiautoapreciere, oferindfacilităţi de prelucrarerapidă a datelor, de afişare a rezultatelor, de realizare de grafice, de tabele.

De asemenea, în cadrul cursului s-au desfășurat și o serie de activități outdoor, fapt ce a permis participanților contactul direct cu istoria, cultura și priveliștile minunate ale orașului Konstanz: faimoasa statuie Imperia, Turnul Rinului, Münster Konstanz, contele Zeppelin, celebrul Conciliu din 1414-1418, Cascada Rinului, precum și orașul Zürich unde a avut loc sesiunea de evaluareșiacordare a Certificatelor de absolvire.

Trăim cu toții într-o societate efervescentă aflată într-o permanentă schimbare. Profesorul însuşi trăieşte în această societate şi, din fericire, se află chiar în prima linie a schimbării, astfel încât el trebuie să se adapteze, să se acomodeze, să se perfecţioneze continuu. Actul învăţării nu mai este considerat a fi doare fectul demersurilor şimuncii profesorului, ci rodul interacţiunii elevilor cu calculatorul şi al colaborării cu profesorul.

Pentru mai multe amănunte vizitați pagina noastră web.

 

 

Related posts

Erika Isac va concerta la un bal al bobocilor din Oradea, iar unii părinți s-au revoltat / Elev: „Probabil nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă”

Redacția

În şcoli se vor derula, începând cu clasa a VIII-a, programe de educaţie pentru sănătate, cu acordul părinţilor

Redacția

Atelier de reciclare creativă (FOTO)

Redacția
Încarcă...