NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Moscova denunţă decizia SUA de a-i califica pe ruşi ca solicitanţi “fără adăpost” pentru acordarea vizei

Rusia a condamnat duminică o decizie a SUA de a-i include pe cetăţenii ruşi care doresc obţinerea unei vize în Statele Unite pe o listă a „naţionalităţilor fără adăpost”, aşa-numita „Homeless Nationalities”, care pot solicita vize în terţe ţări.

Această decizie permite ruşilor să ceară vize americane la Varşovia în loc de ţara lor de baştină, după ce Ambasada SUA a încetat să mai proceseze majoritatea solicitărilor de viză în luna mai din cauza interdicţiei impuse de Moscova de a angaja personal din Rusia la ambasadă, scriu Reuters, Interfax, RIA Novosti și Agerpres.

Departamentul de Stat îi consideră ca solicitanţi „fără adăpost” pe cei din ţările unde SUA nu dispun de reprezentanţe consulare sau în care personalul consular nu poate elibera vize din cauza situaţiei politice sau de securitate.

Astfel, Rusia a devenit a zecea ţară pe o astfel de listă, după Cuba, Eritreea, Iran, Libia, Somalia, Sudanul de Sud, Siria, Venezuela şi Yemen.

  

„Diplomaţii americani au distrus de mulţi ani sistemul de servicii consulare în Rusia”, a reacţionat într-o postare pe social media purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Au transformat o procedură tehnică,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Veniturile judecătorilor CCR cresc la cer: Valer Dorneanu bate spre un milion de lei pe an. Ce lefuri au ceilalţi magistraţi

Redacția

Armata îşi numără soldaţii. Ce amendă primeşti dacă nu mergi la Centrul Militar

Redacția

​Business report ​Sfânta jumătate de oră în trafic. Beți apă de la robinet? Ce ne așteaptă în 2022? Lagărul de copii. Debandada raportărilor. Absurdul reluării cursurilor: 30 de școli din localități cu rată de infectare zero învață online

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site