RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Morții nimănui îngropați de Primăria Pașcani

Împinşi la marginea societăţii încă din timpul vieţii, sunt daţi deoparte şi după moarte. Săraci, fără un adăpost deasupra capului, oamenii străzii trecuţi la cele veşnice sunt îngropaţi prin grija municipalităţii.

Doi bărbați au fost înmormântați în cursul zilei de ieri, 26 octombrie, în cimitirul din Boșteni. Unul dintre ei, Ion Vîzdoagă, un bărbat de 65 de ani, a fost găsit mort în luna august 2020 într-un canal din zona deal a municipiului Pașcani. Atunci  fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași, iar ieri a fost preluat pentru a fi înmormântat.

Al doilea bărbat, Sorin Prisecariu de 61 de ani, a decedat pe data de 15 octombrie 2021, la Spitalul Municipal Pașcani. Acesta a fost văzut în dese rânduri dormind pe băncile din zona Judecătoriei. Până ieri, a stat la morga Spitalului Municipal Pașcani, apoi a fost înmormântat la cimitirul din Boșteni.  

În ambele cazuri nu au fost identificate rudele celor decedați, iar legea spune că responsabilitatea înhumării revine Primăriei pe raza căreia a fost descoperit cadavrul.

  

Pentru înmormântarea celor doi bărbați s-a alocat suma de 3.000 de lei, bani din ajutorul de urgență, pentru achiziția sicrielor și minimul necesar pentru o astfel de situație.

În ultima perioadă, de când vremea s-a răcit simțitor, mai ales noaptea, Primăria Pașcani caută  soluții pentru cazarea persoanelor fără adăpost.  În curând, vor fi instalate la sere cele două containere care sunt la stadionul municipal.

Related posts

„Cutia bucuriei”: Activitate caritabilă la Liceul „Miron Costin” (Foto)

Redacția

A fost lansată oficial Fundația Proinvest! Tineri implicați pentru a ajuta tineri

Iulia Huțanu

Încă o tură de alimente gratuite

Redacția
Încarcă...