NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Monica Anisie, despre noul an școlar: Profesorii să facă o analiză la ce s-a predat, astfel încât elevii să poată recupera materia

Profesorii vor putea reduce decalajele privind modalitatea de predare a materiei în timpul suspendării cursurilor în clase și vor putea să facă o planificare a predării în funcție de ce au putut reține elevii în timpul în care orele s-au desfășurat online, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă pentru a anunța cum va arăta noul an școlar. Abia pe 7 septembrie Institutul de Sănătate Publică va prezenta evaluarea epidemiologică a fiecărei localități, iar pe 10 septembrie școlile vor propune scenariul pentru fiecare unitate.

Părinții nu vor mai fi obligați să completeze acea declarație pe propria răspundere. 

Principalele declarații ale ministrului Educației, Monica Anisie:

Am lucrat cu colegii din MEC si de autorități pentru a pregăti revenirea copiilor în siguranță.

Măsurile pe care le-am luat pentru noul an școlar 2020 – 2021 – am elaborat ghidurile metodologice pentru organizarea în școli, pe fiecare nivel și reperele pentru profesori.

Profesorii vor putea reduce decalajele privind modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Pot face o analiză referitoare la ce aveau în planificarea calendaristică înaintea de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării și ce a reținut elevul în perioada în care cursurile s-au desfășurat online.

Noul regulament de organizare a unităților de învățământ preuniversitar prevede debirocratizarea activității didactice. Sunt măsuri în așa fel încât activitatea profesorului să se concentreze asupra elevului, nu a realizarea hârtiilor. Comisia de tăiat hârtii a propus reducerea acestui număr de hârtii.

Au fost realizate filmări pentru proiectul MEC în parteneriat cu TVR, proiectul Teleșcoala, profesorii deja filmează lecțiile, pentru elevii din clasele a opta și a douăsprezecea.

Am primit de la elevi, profesori, părinți, am decis să continuăm și să facem săptămânal teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale.

Astăzi vom deschide în prima zi a anului școlar un portal intitulat educațiacontinuă.edu.ro. Acolo toți cei interesați vor găsi informațiile necesare la anul școlar care începe astăzi

Am adunat date privind formarea profesorilor. 94.000 de profesori au fost formați deja, pentru alții avem în derulare programe de formare.

Am realizat programul de formare a cadrelor didactice, Teleșcoala profesorilor

Cu toții ne dorim revenirea la cursuri în spațiul școlii.

Toți își doresc revenirea, dar în condiții de siguranță

Revenirea la cursuri trebuie să reprezinte responsabilitatea noastră a tuturor.

Revenirea reprezintă o asumare a întregii societăți. Educația trebuie să continue în orice condiții.

digi24

Advertisements

Related posts

UPDATE: Profesorul de la Şcoala Gâşteşti găsit beat la ore a fost suspendat din funcţie

Marius Parteni

Profesorii merituoşi, recompensaţi

Redacția

Șahist pășcănean pe podium la Festivalul Internațional de Șah de la Eforie Nord

Irina Gherasim
Încarcă...