RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Monica Anisie despre începerea cursurilor: Decizia este la nivel de unitate de învăţământ

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat miercuri seara că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, care va înainta propunerea spre avizare inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, ulterior aceasta fiind transmisă spre aprobare Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

‘Decizia este la nivel de unitate de învăţământ, adică la consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu’, a spus Anisie la postul B1 TV.

Ea a afirmat că astfel decizia va fi la nivel local.

‘Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură’, a explicat ministrul.

  

radioiasi.ro

Related posts

Întâlnirea de 30 de ani de la terminarea liceului – promoția 1993, la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” Paşcani  (foto)

Carmen Bălăceanu

Anul școlar nu se prelungește, în ciuda a trei săptămâni de grevă a profesorilor. Motivul invocat de ministrul educației

Redacția

S-au afișat rezultatele la Evaluarea națională după contestații. Intră și vezi ce medii finale au elevii din Pașcani

Redacția
Încarcă...