RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Mon Jardin există și va dăinui multe generații. Proiectul de succes din Copou va depăși rapid marasmul birocratic

Ansamblul rezidențial Mon Jardin din Copou este un proiect sustenabil, conform cu toate cerințele urbanistice, cu un regim mic de înălțime, extrem de aerisit, prietenos cu mediul, construit cu materiale premium și care va dăinui multe generații de-acum înainte, spre bucuria celor care vor locui acolo.

Proiectul din Str. Antonin Ciolan a fost gândit în cele mai mici detalii de către investitorul LCA Construct Imobiliare, o muncă făcută cu multă migală, cu atenție la toate reglementările și care a parcurs cu stoicism obstacolele birocratice, în condițiile complicate din ultimii ani în Iași, la nivel administrativ. Tensiunile în plan politic și juridic din Iași s-au răsfrânt asupra tututor investitorilor mari din industrie, nu doar asupra unuia sau altuia. Toate proiectele rezidențiale din Iași se derulează cu mare întârziere, iar controversele au făcut să se treacă de la o extremă la alta: de la totul e permis la imposibil. De altfel, contracția procesului de autorizare este un fenomen în toate orașele mari din România, nu e o situație întâlnită doar la Iași.

Mon Jardin este un proiect 100% viabil, construit pe un teren de peste 8.300 mp, care aparține în totalitate investitorului. Această suprafață a fost achiziționată în perfectă cunoștință de cauză, cu un PUZ deja efectuat și cumpărat practic la cheie. Toți indicatorii erau deja parcurși în comisiile tehnice și politice și aveau votul final al Consiliului Local. LCA Construct Imobiliare a cumpărat un proiect matur, cu toate aprobările date.

Alte investiții sub brandul „Mon Jardin” au fost edificate în ultimii ani în alte zone ale Iașului și toate au primit aprecierea pieței pentru calitatea proiectelor, pentru respectarea legislației și pentru modul armonios de utilizare a spațiului. Dovadă stau proiectele de succes din Moara de Vânt, Bucium, Tătărași, Centrul Civic.

  

Autorizarea proiectului Mon Jardin din Antonin Ciolan este o chestiune de săptămâni și depinde în totalitate de diligența Municipalității Iași. Acțiunea pentru „obligația de a face” depusă de dezvoltator în contencios administrativ se judecă pe 14 martie și nu există niciun temei pentru amânare. 100% decizia va fi luată în această primăvară.

Controversa servituții pentru calea de acces este o chestiune depășită, LCA Construct Imobiliare urmând calea judecătorească, mai rapidă și imperativă. Antonin Ciolan este o stradă trecută în nomenclatorul UAT Iași de 14 ani, iar servitutea nu era o cerință a Certificatului de Urbanism. Autorizația redactată în favoarea Ansamblului „Mon Jardin” și aflată pe circuitul administrativ respecta întru totul indicatorii PUG, Planul Urbanistic Zonal și Certificatul de Urbanism.

CONTINUARE pe reporteris.ro

Related posts

Fermierii vor putea accesa fonduri europene pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Redacția

O nouă demisie în rândul consilierilor PSD. Paul Costan a renunțat la funcție din motive personale

Marius Parteni

Magazinele, obligate prin lege să limiteze adaosul comercial la mai multe produse până la sfârșitul lunii ianuarie

Redacția
Încarcă...